Έχω κρυφή ελπίδα

   
Είμαι ένας νέος της Κύπρου και σκοπός μου που γράφω αυτό το άρθρο είναι  για να σας παρουσιάσω, όσο μπορώ, τα προβλήματα της σημερινής νεολαίας του νησιού μας. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε λίγο ή πολύ ότι η κάθε μέρα που έρχεται είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη.

Θέλω όμως να σας μεταφέρω κάτι "Κύριοι Πολιτικοί" που ίσως να μην το γνωρίζετε.

Έχω κρυφή ελπίδα πώς κάποια μέρα το νησί μας θα καθαριστή από την "ΜΟΥΧΛΑ" σας. Απορώ κυριολεκτικά αν κάνατε κάτι καλό για αυτό το τόπο. Διχάσατε τον κόσμο, μεταφέρετε όλο και πιο φανατισμένα τις (παλίο)ιδεολογίες σας στους νέους. Η τελευταία κυβέρνηση αποδείχτηκαν ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του διοικητή του νησιού και όχι ο ανθρώπινος πόνος που σκορπίσετε στην καρδία των συγγενών των αδικοχαμένων παιδιών και γενικά του κυπριακού λαού.  

Με τα ΜΜΕ στο πλάι σας παρουσιάζετε τα γεγονότα όπως εσείς θέλετε και όχι όπως έχουν τα πράγματα. Έχετε επιστράτευση την 4η εξουσία να εξυπηρετούν  τα συμφέροντα σας και όχι  να είναι ο κριτής σας. Γνωρίζετε ότι τα ΜΜΕ μπορούν να ανεβάσουν-κατεβάσουν κυβερνήσεις και αυτό σας βολεύει.Όμως τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι τα μάτια, τα αυτιά και γενικά η άποψη του κύπριου πολίτη.   

Δεν θα ζήσουμε στο λήθαργο που θέλετε να ζούμε. Γιατί ο κόσμος πλέον ξύπνησε. Δεν σας βολεύει όμως γιατί τώρα πρέπει να βρείτε άλλους τρόπους να γεμίσετε το κουμπαρά σας. Γιατί ως τώρα το ρολόι σας σας έλεγε πόσα θα πάρετε λεπτό προς λεπτό, δέν επιτρέπετε πλεόν να κόψετε ούτε ένα λουλούδι από το κήπο μας για να κάνετε τον δικό σας κήπο δάσος και κυρίως δεν θα μας κλέψετε ούτε μια ευχή από τα όνειρα μας.

Μας χαρίζετε σαν κατάρα ένα πανέμορφο χειμώνα, μια ατελείωτη λύπη και εμείς αναρωτιόμαστε πότε θα τελειώσει ο χειμώνας που μας φέρατε. Θυρία ανήμερα μας στοιχειώνουν των ύπνο μας, ταράζουν την γαλήνη μας και μας κυνηγούν οι σκιές τους κάθε λεπτό όπου και αν βρισκόμαστε.

Όλοι οι γενιά μου είναι άκρος προβληματισμένη, μπερδεμένη αλλά γυρεύουμε όλοι μας λίγο γαλανό ουρανό και να επαναφέρει ότι καταφέρατε να διαλύσατε. Δεν επιτρέπετε πλέον το δηλητήριο και η απραξία που γεμίζετε τα μυαλά μας.

Και έτσι λοιπόν δεν θα είμαστε επιρρεπείς σε κάθε νέο ανακάτεμα σας και κάθε νέο θάνατο που σκορπάτε για να γεμίσετε το κουμπαρά σας με λεφτά.

Θα μας βλέπετε απέναντι σας με λόγια ξεκάθαρα, γιατί εμείς έχουμε καθαρή ψυχή. Και μας φτιάξατε ένα κόσμο όπως εσείς θέλετε, αλλά κάποτε θα τον αλλάξουμε!!


Στέλιος Παναγιώτου
Cyprus Press

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"