Πυκνώνει η ανταλλαγή πυρών για τα επιδόματα

Ο Αβέρωφ υπενθυμίζει Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ ότι «οι προηγούμενοι» ήταν οι ίδιοι. – Για υποκρισία του ΔΗΣΥ μιλά ο Στ. Ευαγόρου.
Τα έψαλλαν και πάλι στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος για τα προκλητικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, επιδόματα που λαμβάνουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υποστήριξε ότι «κυβέρνηση και ΑΚΕΛ συνεχίζουν το τροπάρι τους, ότι τα έκαναν οι προηγούμενοι και ξεχνούν ότι αυτοί ήταν κατά την έκφραση τους οι προηγούμενοι».

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, τα επιδόματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής τα ενέκρινε η κυβέρνηση και η βουλή όταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος και Πρόεδρος της βουλής ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Υπέδειξε, παράλληλα, ότι από κεκτημένη ταχύτητα κάποιοι ξεχνούν ότι οι προηγούμενοι ήταν σχεδόν οι ίδιοι που είναι σήμερα.

«Μιλούν», είπε, «για τα επιδόματα των δεκάδων χιλιάδων κρατικών υπαλλήλων ξεχνώντας ο κ. Στεφάνου ότι είναι η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια που τα ενσωμάτωσε στους προϋπολογισμούς του 2008, κατατέθηκαν, ψηφίστηκαν και είχαν ισχύ από την 1/1/2009», υπογραμμίζοντας ότι το 2009 ο ΔΗΣΥ καταψήφισε τους προϋπολογισμούς.

Σημείωσε ότι δεν έχει σημασία πότε υιοθετήθηκαν τα επιδόματα, προσθέτοντας ότι σημασία έχει το σήμερα όπου θα υπάρξουν αποκοπές στη φοιτητική χορηγία από οικογένειες με ετήσιο εισόδημα πάνω των €30 χιλ.

Την ίδια ώρα, είπε, η βουλή καλείται να δώσει το πράσινο φως για να εγκρίνει επιδόματα ύψους €323 εκ. Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρέθεσε σειρά επιδομάτων όπως είναι τα επιδόματα καυσίμων, περιοδείας και επιδόματα κινήσεως για την αγορά αυτοκινήτων με άτοκα δάνεια.

Για κατάχρηση του συστήματος επιδομάτων το οποίο χρειάζεται αναθεώρηση, μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι παράλογο να δίνονται επιδόματα για…υποδήματα.

ΑΚΕΛ: Υποκρίνεται ο ΔΗΣΥ 
Για «ατυχή και υποκριτική» πρόθεση του ΔΗΣΥ να χρεωθούν όλες οι στρεβλώσεις του παρελθόντος αναφορικά με τα επιδόματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην κυβέρνηση Χριστόφια, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ. 

«Το λιγότερο υποκριτική θεωρούμε τη στάση του Συναγερμού, ο οποίος διά του Αναπληρωτή Προέδρου του, ανακάλυψε ότι παραχωρούνται σαράντα και πλέον επιδόματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και βουλευτής, Σταύρος Ευαγόρου.

Μιλώντας το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι επί διακυβέρνησης Χριστόφια δεν προστέθηκε κανένα επίδομα, πέραν της υλοποίησης μιας μόνο συμφωνίας που έγινε επί προηγούμενης διακυβέρνησης και ήταν δεσμευτική. 

Πρόσθεσε ότι κάποια επιδόματα, όπως το τιμαριθμικό και τα επιδόματα βάρδιας είναι δικαιολογημένα και επιβεβλημένα, ενώ χαιρέτισε την πρόθεση της Κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών να αξιολογήσουν τα επιδόματα και να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις εκεί όπου υπάρχουν στρεβλώσεις.

Ο κ. Ευαγόρου, υποστήριξε ο ΔΗΣΥ ανακάλυψε κάπως αργά τα εκατομμύρια που παραχωρούνται για επιδόματα, «αναθεματίζοντας σήμερα τα ίδια επιδόματα που παραχωρούσε με τη σέσουλα η συναγερμική κυβέρνηση από το 1998-2002 αλλά και νωρίτερα». 

Παρατήρησε, ότι ο ΔΗΣΥ ξεχνά πως επί δικής του διακυβέρνησης διπλασιάστηκαν οι δαπάνες λειτουργίας της κρατικής μηχανής και δημιουργήθηκε το υπεράριθμο κράτος, με μια αύξηση γύρω στο 40% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων.

Συνέχισε λέγοντας ότι «πέραν από τα επιδόματα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συναγερμού θυμήθηκε και τα σπίτια στο Τρόοδος» για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, «αγνοώντας τις σούβλες που παρέθετε στο Υπουργικό του Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και ο κ. Νεοφύτου, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Στην προκειμένη περίπτωση, είπε, δεν πρόκειται για υποκρισία αλλά για πολιτική αμνησία, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση τόλμησε να διορθώσει στρεβλώσεις δεκαετιών και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη διορθωτικών μέτρων, αφού προηγηθεί σχετική μελέτη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"