Συμμετοχή χιλιάδων στη 37η Πορεία Χριστοδούλας

«Κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης γνήσιου αλτρουισμού» .-
Πραγματοποιήθηκε χθες  σε όλες τις πόλεις η 37η Πορεία Χριστοδούλας 2012, με σύνθημα «Ο καρκίνος αφορά εμένα, εσένα, όλους μας - βοήθησε και εσύ με όποιον τρόπο μπορείς», η οποία αποτελεί ετήσια εκδήλωση του  Αντικαρκινικού Συνδέσμου  Κύπρου.

Στη Λευκωσία, σημείο έναρξης της πορείας ήταν το νοσηλευτικό κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας ''Αροδαφνούσα''. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας , σε χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, χαρακτήρισε την Πορεία Χριστοδούλας «διαχρονικό σύμβολο για την κυπριακή κοινωνία. Είναι ένα σύμβολο ακόμα για το δικαίωμα στη ζωή'' ανέφερε.

Τόνισε ακόμα ότι ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου πανευρωπαϊκά και είναι ιδιαίτερη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Βάσος Σιαρλή, είπε ''η Πορεία Χριστοδούλας έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης γνήσιου αλτρουισμού'' προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

Ευελπιστούμε, είπε ''ότι η θεσμοθέτηση της πρότασης του Υπουργού Υγείας για κάλυψη των κλινικών εξόδων της Αροδαφνούσας θα υλοποιηθεί και θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν''.

Κατά τη διάρκεια της έναρξης της πορείας παιάνιζε η φιλαρμονική της Αστυνομίας ενώ στην πορεία πορεύτηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, ο Υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Βάσος Σιαρλής, βουλευτές, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, αξιωματούχοι της Αστυνομίας και του στρατού και πλήθος κόσμου.

Δυο πορείες στη Λεμεσό

Στη Λεμεσό, περισσότερα από 700 άτομα έλαβαν φέτος μέρος στην καθιερωμένη Πορεία Χριστοδούλας που ξεκίνησε στις 7 το πρωί έξω από το δημόσιο κήπο και η οποία κατέληξε στην περιοχή Φασουρίου, όπου πραγματοποιήθηκε λαϊκό πανηγύρι.

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, Αρτεμάκης Ζαχαρίου ευχαρίστησε τους Λεμεσιανούς για τη θέρμη με την οποία αγκαλιάζουν κάθε χρόνο την πορεία και συνδράμουν στην οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου.

''Με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων που μας φέρνουν χρήματα είτε ως πεζοπόροι είτε από εισφορές, μπορούμε εμείς ως αντικαρκινικός σύνδεσμος να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας'', συμπλήρωσε.

Παράλληλα με την καθιερωμένη Πορεία Χριστοδούλας, φέτος οργανώθηκε και δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 ατόμων, τα οποία ξεκίνησαν στις 10:30 από τον αστυνομικό σταθμό των ΒΒ Επισκοπής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"