Η «διάνοια-φοιτήτρια» του Ντάουνερ εγκατέλειψε το Κυπριακό

Ήλθεν, είδε και απήλθεν απογοητευμένη…

Η Αυστραλή Κατριόνα Στάντφιλντ επισκέφθηκε με ενθουσιασμό την Κύπρο, προσκεκλημένη από τον ΟΗΕ, ελπίζοντας πως θα καταθέσει σκέψεις και ιδέες που θα συνέβαλαν στην λύση του Κυπριακού. 

Πριν την μετάβασή της στην Κύπρο ήταν αισιόδοξη πως ''δεν μπορεί, θα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει και η βούληση''. Αφού είδε όμως τα πράγματα από κοντά, επέστρεψε μάλλον απογοητευμένη στην Αυστραλία. 

Η Κατριόνα Στάντφιλντ, μόλις 23 ετών είναι φοιτήτρια του Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και σημερινού Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο. 

Ο κ. Ντάουνερ είχε προσκαλέσει την 23χρονη Κατριόνα στην Κύπρο όταν διάβασε τη μεταπτυχιακή της εργασία για το Κυπριακό. Η φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας, που έκανε την πρακτική της εργασία στο γραφείο του κ. Ντάουνερ, πρότεινε μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή των Κυπρίων γυναικών στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. 

''Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία και από τις δυο πλευρές'' λέει και συμπληρώνει: ''Οι διαπραγματευτικές ομάδες έχουν μόνο μια γυναίκα από κάθε πλευρά. Αυτό πρέπει να αλλάξει''. 

Η 23χρονη Στάντφιλντ πιστεύει πως ''η λύση θα έλθει μόνο από τον λαό της Κύπρου αλλά η διαδικασία θα είναι μακρόχρονη για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη''. 

''Η μελέτη της είναι εξαιρετική. Με εντυπωσίασε αυτή η φοιτήτρια και για αυτό την είχα καλέσει να συμμετάσχει στην ομάδα του ΟΗΕ για την Κύπρο, για δύο εβδομάδες'', δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος πρόσθεσε πως παράλληλα με την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και άλλα θέματα όπως η ισότητα των δύο φύλων. ''Χρειαζόμαστε νέες ιδέες'' πρόσθεσε.
Στη φωτογραφία, η Κατριόνα με τον Ντάουνερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"