Ελέγχουν Κολέττα για αθέμιτο πλουτισμό


Ερωτηματικά για τη διαδικασία συνομολόγησης των συμβάσεων δημόσιων μεταφορών εγείρει το τμήμα Ελέγχου του υπουργείου Συγκοινωνιών με επιστολή προς τον γενικό εισαγγελέα. Παράλληλα, επιστολή του εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων προς τον υπουργό Συγκοινωνιών στις 10 Δεκεμβρίου καταγράφει τα προβλήματα κρατικής ενίσχυσης που προκαλεί η εφαρμογή των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας εσωτερικών μεταφορών.


Ο έφορος Κρατικών Ενισχύσεων επικαλείται την έκθεση της γενικής ελέγκτριας για το 2012, σύμφωνα με την οποία το τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) κατά τη συνομολόγηση των συμβάσεων έλαβε υπόψη του κόστος ανά χιλιόμετρο μεγαλύτερο κατά 30% του πραγματικού. Δηλαδή, αντί 2,10 ευρώ ανά χιλιόμετρο, η συνδρομή του κράτους στις δημόσιες μεταφορές προϋπολογίστηκε στα 3 ευρώ, εκτοξεύοντας το συνολικό κόστος από τα 65 εκατ. ευρώ στα 93 εκατ.

Παράλληλα, ο διευθυντής του ΤΟΜ τίθεται στο μικροσκόπιο για αθέμιτο πλουτισμό, που δεν αφορά μόνο την έπαυλη στο Παραλίμνι, αλλά και δύο οικόπεδα συν μία κατοικία στο Λονδίνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"