Ζυμώσεις για το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου

Ζυμώσεις  για το Δ.Σ. της Τράπεζας  ΚύπρουΛευκωσία: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις και τα ονόματα των υποψηφίων για διορισμό στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου πάνε κι έρχονται. Στόχος της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας είναι το θέμα να κλείσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα και να διατηρηθεί ο μνημονιακός όρος ότι η πλειοψηφία των συμβούλων πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Η Τράπεζα Κύπρου για ένα μήνα παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο δυσκολεύοντας το έργο της εξυγίανσης ενώ το θέμα να κλείσει άμεσα φαίνεται ότι επιθυμεί και η Τρόικα. Το ενδιαφέρον για το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου δεν φαίνεται να ήταν και ιδιαίτερα μεγάλο και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δόθηκαν αρνητικές απαντήσεις.

Από τα 14 άτομα που πρότεινε αρχικά η κυβέρνηση φαίνεται να εξακολουθούν να ενδιαφέρονται προς το παρόν μόνο πέντε. Ο Ανδρέας Δημητρακόπουλος, λογιστής, Γιώργος Θεοχαρίδης, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών CIIM, Τάκης Ταουσιάνης, πρώην τραπεζίτης, μέλος του τελευταίου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής μακροοικονομίας, Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Χατζήπαπας, εκπρόσωπος ΕΤΥΚ, μέλος του τελευταίου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

Από τα δέκα άτομα που πρότεινε η Κεντρική Τράπεζα, φαίνεται να συγκλίνουν οι απόψεις της κυβέρνησης για τον Μιχάλη Ζαννετίδη επιχειρηματία, Γλαύκο Ιωάννου επιχειρηματία, Σωτήρη Μαρκίδη, ανώτερο λειτουργό στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, Σοφοκλή Μιχαηλίδη, πρώην ανώτερο διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα, Λάμπρο Παπαδόπουλο, πρώην επικεφαλής έρευνας στη Citibank, Πανίκο Πούρο, πρώην γενικό διευθυντή στη δημόσια υπηρεσία, Σαββάκη Σαββίδη, πρώην διευθυντή της Τράπεζας Αναπτύξεως.

Για την περίπτωση του Κρις Παύλου στον οποίο φαίνεται ότι έχει αποσταλεί ερωτηματολόγιο και προτείνεται από την Κεντρική Τράπεζα, δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

Μόνο έξι όμως από τους δώδεκα φαίνεται να έχουν κριθεί από την Κεντρική Τράπεζα ότι πληρούν το κριτήριο της ανεξαρτησίας, με αποτέλεσμα η εποπτική Αρχή και η κυβέρνηση να συνεχίζουν τις προσπάθειες να εντοπίσουν επιπρόσθετα μέλη. Τα αυστηρά κριτήρια που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, όπως αυτό που ορίζει η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι ανεξάρτητη, δυσχεραίνει τις επιλογές των αρμοδίων Αρχών.

Δυσκολίες προκαλεί και η απαίτηση να μην υπάρχουν δάνεια με την Τράπεζα, με αποτέλεσμα ο πήχης των δυσκολιών για την εξεύρεση συμβούλων να αυξάνεται.

Ως προς το μέγεθος του διοικητικού συμβουλίου η Κεντρική Τράπεζα θεωρεί ότι το ιδανικό μέγεθος είναι δεκαπενταμελές ώστε να δημιουργηθούν επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου με διαφορετικά μέλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"