Στη Γαλλία τα επικίνδυνα πυρομαχικά

Στη Γαλλία τα επικίνδυνα πυρομαχικάΛευκωσία: Στην Κύπρο αναμένεται να βρεθεί σήμερα ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της εταιρείας από την οποία προμηθεύτηκε η Εθνική Φρουρά βλήματα όλμων, αρκετά από τα οποία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα λόγω της παρατεταμένης αχρησίας τους. Πρόκειται για περίπου 60.000 βλήματα 120 χιλιοστών, τα οποία αγοράστηκαν αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχουν υποστεί μεγάλη φθορά στο πέρασμα του χρόνου. Σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε σε αποθήκες της ΕΦ όπου φυλάγονται, διαπιστώθηκε ότι η φθορά που έχουν υποστεί, τα καθιστά ακατάλληλα για κάθε χρήση, ακόμη και για μετακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ,» με την κάθοδο των Γάλλων ειδικών στην Κύπρο θα μελετηθούν οι πρόνοιες της σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της προμηθεύτριας εταιρείας και του Υπουργείου Άμυνας και ακολούθως θα επιδιωχθεί να υπάρξει κατάληξη όσον αφορά στη διαχείριση των ακατάλληλων πυρομαχικών. Στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η άμεση έκδοση πιστοποιητικού ασφαλούς μεταφοράς των πυρομαχικών στη Γαλλία, ώστε να διαπιστωθεί ποια μπορούν να επιδιορθωθούν και τα υπόλοιπα να καταστραφούν.

Κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τις πληροφορίες για κάθοδο των Γάλλων της προμηθεύτριας εταιρείας, ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σημειώνοντας παράλληλα ότι η οριστική επίλυση του θέματος με τα ακατάλληλα πυρομαχικά είναι το πρώτο θέμα στις προτεραιότητές του.

Αναφερόμενος στο υψηλό κόστος που θα έχει ενδεχόμενη μεταφορά των χιλιάδων βλημάτων στη Γαλλία, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός. «Όταν μιλούμε για ασφάλεια και για επικίνδυνα πυρομαχικά, το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Παρότι βρισκόμαστε σε μια οικονομική κρίση, δεν θα επιτρέψουμε άλλο Μαρί. Δεν θα επιτρέψουμε για χάρη του κόστους να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των εθνοφρουρών, των στελεχών και των πολιτών», ανέφερε ο κ. Φωτίου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"