Αυστηρή κριτική Αναστασιάδη προς Δημητριάδη


Αυστηρή κριτική Αναστασιάδη προς ΔημητριάδηΛευκωσία: Λύπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Δεν ανέμενα ότι θα προέβαινε ο κ. Δημητριάδης σε δημόσιες δηλώσεις, όπως δεν είχα προβεί ποτέ σε δημόσιες δηλώσεις, ιδιαίτερα ευρισκόμενος στο εξωτερικό, και καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση της χώρας του ή τη Βουλή της χώρας του ότι τάχα αντιδρά στις ενέργειές του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στην 38η Πορεία Χριστοδούλας στη Λευκωσία.
Ο Πρόεδρος ανέφερε πως θέλει να ξεκαθαρίσει ότι «ο σεβασμός στους ανεξάρτητους θεσμούς, θα πρέπει και είναι δεδομένος, αλλά την ίδια ώρα θέλει να τονίσει πως και ο σεβασμός προς τη λαϊκή κυριαρχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από ανεξάρτητους αξιωματούχους, που διορίζονται μάλιστα με βάση την εντολή του λαού».

 Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Δημητριάδη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», πως ζητά συνεργασία και όχι ποδηγέτηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε: «Μακάρι να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, και να μη συνεχίσει να ενεργεί καταλαμβάνοντας πολλές φορές εξ απροόπτου την Κυβέρνηση, ή και ενεργώντας κατά τρόπο που επιτέλους θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα».  Πρόσθεσε πως «την ευθύνη δεν τη φέρει η Κυβέρνηση, αλλά εκείνοι που οδήγησαν ακόμα και μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας σε παραίτηση».
 
Ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Δημητριάδη πως χαίρει της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «θα ενημερωθεί για κάποια συμβάντα για τα οποία ελπίζω να γίνει συνείδηση ότι αν ασκείτο η ορθή εποπτεία και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δεν θα οδηγούμαστε εδώ που οδηγηθήκαμε».

Σε ερώτηση αν εννοεί την παραχώρηση 9,5 δισ. από τον ELA στη Λαϊκή Τράπεζα, είπε πως θα περιέχονται στην επιστολή του προς τον κ. Ντράγκι τα όσα πρέπει να λεχθούν και εφόσον δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Ντράγκι, θα δημοσιοποιηθεί και η δική του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του ανέφερε επίσης πως «η ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης και η κατάληξη στο μνημόνιο, στη δανειακή σύμβαση, θέτουν τέρμα στην αβεβαιότητα».

Πρόσθεσε πως «εκείνο όμως που επιβάλλεται αυτή την ώρα, είναι από όλους μας να αφήσουμε στο παρελθόν είτε ευθύνες είτε αιτιάσεις, και να επικεντρωθούμε στο πώς κτίζουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε ξανά την προοπτική και την ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας».

Είπε πως σήμερα και την Τρίτη, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και την Πέμπτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για να εξαγγείλει μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"