Κίνητρα σε Ρώσους επιχειρηματίες

Κίνητρα σε Ρώσους επιχειρηματίεςΛευκωσία: Ανοίγματα προς τους Ρώσους επιχειρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για να περιοριστούν οι ζημιές που υπέστησαν ως μέτοχοι και ως καταθέτες στις τράπεζες και να πεισθούν να παραμείνουν στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος έκανε εξαγγελίες χθες βράδυ στη Λεμεσό απευθυνόμενος προσωπικά στους Ρώσους επιχειρηματίες, ενώ σήμερα και αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο σε πολύωρες συνεδριάσεις θα μελετήσει και αυτά τα μέτρα αλλά επίσης και μέτρα για την ανάπτυξη, κυβερνητικές πρωτοβουλίες και κίνητρα, που θα έχουν στόχο τόσο την ανακούφιση του λαού όσο και την ώθηση του επιχειρηματικού κόσμου για να ξεκινήσει η επαναδραστηριοποίηση.

Η μείωση των επιτοκίων και η επικήμυνση των δανείων είναι κυρίαρχα ζητήματα, πλην όμως για να προωθηθούν χρειάζεται η συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα η Κυβέρνηση πιέζει την Κεντρική για να προχωρήσει τάχιστα στον διορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αρθεί η αβεβαιότητα και θα επέλθει η σταθερότητα στην Τράπεζα.

Ο υπ. Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναμένεται να αποστείλει επιστολή στον κεντρικό τραπεζίτη ώστε το θέμα να κλείσει αφού η εκκρεμότητα, κάθε άλλο παρά βοηθά την επιστροφή στην ομαλότητα. Ωστόσο και οι σχέσεις Κυβέρνησης - Κεντρικής παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί, γεγονός που επίσης δυσχεραίνει την κατάσταση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"