Καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup

ΕΤΥΚ
Η ΕΤΥΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απερίφραστα καταδικάζει την προσπάθεια του Eurogroup να διαλύσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και κατ’ επέκταση την ίδια την οικονομία της Κύπρου.

Η Οργάνωσή μας, αναφέρεται, νιώθει την υποχρέωση και δημόσια να καταθέσει την άποψη και τις εισηγήσεις της, για την κρίση και το περιβόητο μνημόνιο που εκβιαστικά / εκδικητικά προσπαθεί το Eurogroup και ο σκληροπυρηνικός άξονας της Ευρώπης να μας επιβάλει.
Γνωρίζουμε, σημειώνεται, ότι οι Τράπεζές μας έχουν ήδη πληγεί από την κακοδιαχείριση των τραπεζιτών αλλά τώρα το Eurogroup προσπαθεί να τους δώσει τη χαριστική βολή.
Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι με τα λάθη των τραπεζιτών, της εποπτείας αλλά και των εκάστοτε Κυβερνήσεων η οικονομία μας οδηγήθηκε σε αδιέξοδα και δώσαμε έτσι την ευκαιρία στους εταίρους μας στην Ευρώπη να εμπλακούν στα εσωτερικά μας και δεν έχασαν την ευκαιρία να περάσουν μέσα από τις απαιτήσεις τους την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων.
"Παρ’ όλα αυτά, καλούμε την πολιτική ηγεσία (Κυβέρνηση – αντιπολίτευση) να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και αδελφωμένοι να δώσουν από κοινού τη μάχη για σωτηρία του τόπου, καταπνίγοντας προσωπικές πικρίες – φιλοδοξίες και συμφέροντα", προστίθεται.
Η ΕΤΥΚ καλεί επίσης την Κυβέρνηση και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να αποφύγουν τα λάθη και τις καταστροφικές αντιπαλότητες του παρελθόντος και να συνεργαστούν καλόπιστα και με αλληλεγγύη.
Παράλληλα τονίζει ότι κανένας αρμόδιος δεν ζήτησε την άποψη της, παρ’ όλο που η ίδια ζήτησε να έχει συνάντηση με κάθε αρμόδιο, ιδιαίτερα για θέματα που άπτονται του μέλλοντος των τραπεζών και αφορούν το μέλλον των υπαλλήλων τους.
Ήδη η ΕΤΥΚ, σημειώνει πως ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τις Διοικήσεις των τριών κυπριακών τραπεζών για να συζητήσει και καταθέσει τις απόψεις της για το μέλλον των τραπεζών.
"Στόχος του μνημονίου, και δυστυχώς πέσαμε στην παγίδα, ήταν να πληγούν οι τράπεζες της Κύπρου αλλά και να εκδικηθεί τους Ρώσους μεγαλοκαταθέτες. Μήπως στόχος της κ. Μέρκελ είναι να διασαλεύσει τις ίδιες τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και να μας εγκλωβίσει αποκλειστικά στα δίκτυα της Γερμανο-Ευρώπης; Στο μνημόνιο δεν είδαμε να γίνεται λόγος για τον πλούτο σε περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα) ενώ πλούτος είναι μόνο οι καταθέσεις. Αν υπήρχε φορολόγηση του πλούτου (ακίνητα) και αδήλωτου σε αρκετές περιπτώσεις π.χ. 1%, θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες μας. Είναι δίκαιο να πληρώνει η γριούλα φόρο για τις €25,000 καταθέσεις της και μεγαλοκτηματίες με τα πολλά οικόπεδα και τα σπίτια των πολλών εκατομμυρίων τίποτα; Tο μνημόνιο της κ.Μέρκελ δεν περιέλαβε κάτι ουσιαστικό για πάταξη της φοροδιαφυγής. Γιατί; Mήπως δεν γνωρίζουμε όλοι τις πραγματικότητες; Γιατί δεν ζητούμε και εμείς λίστα «Λαγκάρτ»; ", θέτει ως ερωτήματα η Οργάνωση των Τραπεζικών Υπαλλήλων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"