Η "αντιπολίτευση" του ΔΗΚΟ κέρδισε τα αξιώματα


Η εσωκομματική "αντιπολίτευση" στο ΔΗΚΟ ή αλλιώς "οι του Καρογιάν" κέρδισαν τα αξιώματα στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ. Μετά από μάχη για τρεις, ο Μάρκος Κυπριανού, επικράτησε αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Μαυρίδη και στην τρίτη θέση την Αντιγόνη Παπαδοπούλου για την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος.


Μάρκος Κυπριανού Αναπληρωτής Πρόεδρος, Χρίστος Πατσαλίδης Αντιπρόεδρος, Μαρίνος Μουσιούτας Γενικός Γραμματέας και Φύτος Κωνσταντίνου Γενικός Οργανωτικός.

Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της μαραθώνιας Β` Φάσης της εκλογικής διαδικασίας του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία άρχισε την Κυριακή στις 09.00 και ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξή τους γύρω στις 02.00 ξημερώματα Δευτέρας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και οι τέσσερεις νέοι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ έστειλαν σε δηλώσεις τους, μηνύματα ενότητας, εν μέσω χειροκροτημάτων από μέλη του ΔΗΚΟ που παρευρέθηκαν στην ανακήρυξη.

«Συγχαρητήρια σ’ όσους αξιωματούχους έχουν καταφέρει να εκλεγούν μέχρι στιγμή αλλά και σ’ όλους τους ανθυποψήφιους τους», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Συγχαρητήρια, πρόσθεσε, «θα πρέπει επίσης να δώσουμε και στον ΔΗΚΟικό κόσμο που έδωσε σήμερα μαθήματα δημοκρατίας και από αύριο όλοι αξιωματούχοι, όλοι εμείς και όλοι εσείς, ξεκινούμε σκληρή δουλειά για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις που αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας».

Φτάνει, σημείωσε, «όλοι μαζί, ενωμένοι να εργαστούμε και θα μπορέσουμε να τιμήσουμε το κόμμα μας, να υπηρετήσουμε με την Κύπρο».

Από την πλευρά του ο Μάρκος Κυπριανού ευχαρίστησε το κόμμα που του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτή τη
θέση, τους συνεργάτες του και τους ψηφοφόρους του που τον τίμησαν με την εντολή τους, καθώς και τους ανθυποψηφίους του για έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα. «Και αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ότι το ΔΗΚΟ είναι όντως δημοκρατικό», είπε. 

Διαβεβαίωσε τέλος ότι «πλέον γυρίζουμε σελίδα, είμαστε όλοι ενωμένοι και θα δουλέψουμε για την επόμενη μέρα, για να αντιμετωπίσουμε - όπως είπε και ο Πρόεδρος - όλες τις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας όχι μόνο σαν ΔΗΚΟ, αλλά και σαν Κύπρος».  

«Τα συγχαρητήρια αξίζουν πρώτα απ’ όλα στις χιλιάδες των μελών του ΔΗΚΟ που πήγαν σήμερα στις κάλπες και έστειλαν ένα μήνυμα: ότι θέλουν ένα ΔΗΚΟ ενωμένο, ένα ΔΗΚΟ ισχυρό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Χρίστος Πατσαλίδης.

Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του που τον τελευταίο καιρό έντιμα, με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα, συγχάρηκε τους ανθυποψηφίους του και όλο τον κόσμο του ΔΗΚΟ.

Έστειλε το μήνυμα ότι «όπως είπε και ο Πρόεδρος, έχουμε δύσκολες στιγμές μπροστά μας, είναι μια δύσκολη περίοδος και το ΔΗΚΟ, ενωμένο, θα δουλέψει με σοβαρότητα για να πάρει τις πιο σωστές αποφάσεις».

Ο Μαρίνος Μουσιούτας ευχαρίστησε «όλους τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ που μέσα σε πλαίσια δημοκρατίας κατάφεραν να κάνουν αυτή την μέρα γιορτή για το ΔΗΚΟ και όλοι μαζί από αύριο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας που, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος, είναι πολύ πιο δύσκολος τώρα». Όλοι μαζί, πρόσθεσε, «να προσπαθήσουμε να φέρουμε την Κύπρο μας εκεί που της αξίζει». Ευχαρίστησε ακόμη την Εφορευτική Επιτροπή και όλα τα στελέχη που εργάστηκαν στις
εκλογές.

«Στόχος όλων μας θα πρέπει από αύριο να είναι η συνοχή, η ενότητα και η ενίσχυση του ΔΗΚΟ», δήλωσε ο Φύτος
Κωνσταντίνου. Όλοι μαζί, πρόσθεσε, «μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις δικές τους ευθύνες στο δικό του τομέα για να μπορέσουμε όλοι μας σαν μια γροθιά και τους στόχους του κόμματος να πετύχουμε, αλλά πάνω απ’ όλα ενισχυμένο το ΔΗΚΟ, να μπορέσει να διαδραματίσει σωστά το ρόλο του στα πολιτικά πράγματα του τόπου».

Νωρίτερα, Μάρκος Κυπριανού πρώτα και έπειτα Χρίστος Πατσαλίδης είχαν προσέλθει στο Χίλτον Παρκ. Τους υποδέχθηκαν οπαδοί τους με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. 

Στο χώρο του Χίλτον Παρκ βρισκόταν ήδη ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος και τους συγχάρηκε για την εκλογή τους.  Τον Μάρκο Κυπριανού συγχάρηκε και η ανθυποψήφιά του Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έφτασε στο χώρο του ξενοδοχείου λίγο πριν την ανακήρυξη των νικητών.

Τα αποτελέσματα
---------

Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ο Μάρκος Κυπριανού έλαβε 5.882 ψήφους, έναντι 5.442 του Κώστα Μαυρίδη, 4.889 της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, 1699 του Γιώργου Κωνσταντίνου και 350 του Γιάννη Ιωάννου.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου ο Χρίστος Πατσαλίδης έλαβε 10.739 ψήφους, έναντι 6.342 του Σάββα Βέργα, 1.039 του Γιάννη Αρμεύτη και 244 του Κωνσταντίνου Παναγή.
Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε 6.928 ψήφους έναντι 5.118 του Στέλιου Ιερωνυμίδη, 3.273 του Νέστορα Νέστορος και 1.804 του Θέμη Θεμιστοκλέους.
Για τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα ο Φύτος Κωνσταντίνου έλαβε συνολικά 12.405 ψήφους έναντι 4.355 του Αβραάμ Σολωμού.
Εξάλλου, ανακηρύχθηκαν επίσης και οι Πρόεδροι ορισμένων Επαρχιακών Επιτροπών.
Συγκεκριμένα ο Αλέκος Τρυφωνίδης εξελέγη Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, ο Γρηγόρης Κατσελής Κερύνειας Λευκωσίας, ο Πουρής Χρίστος Αμμοχώστου Λευκωσίας, ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας Αμμοχώστου Λάρνακας, ο Λάμπρος Παπάς Αμμοχώστου Λεμεσού και ο Πανίκος Λεωνίδου Λεμεσού.
Στην Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Αντώνης Αντωνίου.
Η καταμέτρηση για το Εκτελεστικό Γραφείο συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Κωστάκη Χριστοφόρου, η καταμέτρηση για την Κεντρική Επιτροπή θα αρχίσει σήμερα στις 15.00.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τελικά αποτελέσματα Αμμοχώστου για Αντιπροέδρους:
1001 Χρίστος Πατσαλίδης
525 Σάββας Βέργας
74 οι υπόλοιποι

Τελικά αποτελέσματα Λάρνακας για Αντιπροέδρους:
1073 Χρίστος Πατσαλίδης
712 Σάββας Βέργας
36 Γιάννης Αρμεύτης
30 Κώστας Παναγίδης



ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Άρχισε η καταμέτρηση για τις κρίσιμες εκλογές στο ΔΗΚΟ σε όλες τις επαρχίες. Στη Λευκωσία, η καταμέτρηση άρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αποτελέσματα αναμένονται πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι κάλπες, έκλεισαν κανονικά στις 6 το απόγευμα. Η επρόσωπος τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι η διαδικασία κύλυσε ομαλά, και εξέφρασε την ελπίδα ότι ομαλά θα κυλύσει και η καταμέτρηση. Σύμφωνα με τις προσδοκίες αρμοδίων, πριν τα μεσάνυχτα θα υπάρχουν αποτελέσματα για τις θέσεις του αναπληρωτή Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και Γενικού Οργανωτικού, καθώς επίσης για για τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.
Αύριο θα γίνει η καταμέτρηση και ανακοίνωση για τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών και της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ανέφερε ότι στο σύνολο 38.595 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 20.162, δηλαδή ποσοστό 52.24%.
 
Ανά επαρχία ψήφισαν: Στη Λευκωσία 5.817 (49,27%), στην Κερύνεια (Λευκωσία) 837 (63,89%), στη Μόρφου (Λευκωσια) 263 (47,39%), στην Αμμόχωστο (Λευκωσία) 280 (60,22%), στη Λάρνακα 2.052 (43,24%), στην Αμμόχωστο (Λάρνακα) 1.815 (50,57%), στη Λεμεσό 4.480 (52,37%), στη Μόρφου (Λεμεσός) 172 (47,38%), στην Κερύνεια (Λεμεσός) 162 (52,77%), στην Αμμόχωστος (Λ/σο) 234 (48,05%), στην Πάφος 4.050 (63,17%).

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από τις κατεχόμενες επαρχίες, που ψήφισαν στη Λεμεσό προέρχονται τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ. Έλαβαν:

Ιωάννης Ιωάννου: 4

Μάρκος Κυπριανού : 194

Γ. Κωνσταντίνου: 8

Κ. Μαυρίδης : 156

Α. Παπαδοπούλου: 185

Λευκά: 19

Άκυρα: 5



 
Εν μέσω εξελίξεων
 Η μάχη των εκλογών στο ΔΗΚΟ δίδεται εν μέσω σοβαρών εξελίξεων στο Κυπριακό, όπως και φημών περί αποχώρησης του κόμματος από την Κυβέρνηση.
Τα μέλη του κόμματος, στο σύνολό τους 38.792, εκλέγουν σήμερα Αναπληρωτή Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Οργανωτικό Γραμματέα, τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και τους Προέδρους και τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών.

Σημειώνεται ότι τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου διεκδικούν οι Γιάννης Ιωάννου, Μάρκος Κυπριανού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κώστας Μαυρίδης και Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Υποψήφιοι για τη θέση του Αντιπροέδρου είναι οι Ιωάννης Αρμεύτης, Σάββας Βέργας, Κωνταντίνος Παναγή και Χρίστος Πατσαλίδης.

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα έχουν θέσει την υποψηφιότητά τους οι Θέμης Θεμιστοκλέους, Στέλιος Ιερωνυμίδης, Μαρίνος Μουσιούττας και Νέστορας Νέστορος.

Τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα διεκδικούν οι Φύτος Κωνσταντίνου και Αβραάμ Σολωμού.
Συνολικά 52 υποψήφιοι διεκδικούν μια θέση στο 15μελές Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, ενώ υπάρχουν 270 υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή παγκύπρια.

Φυσιολογικά τα μικρά προβλήματα, ομαλά κυλούν οι εκλογές

Φυσιολογικά είναι τα μικρά λειτουργικά προβλήματα σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε παράλληλα ότι η Εφορευτική Επιτροπή επιλήφθηκε αμέσως ορισμένων ψηφοδελτίων που δεν έφεραν τη σφραγίδα του κόμματος και ότι η εκλογική διαδικασία κυλά ομαλά.

Η κ. Ερωτοκρίτου είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο να σχολιάσει πληροφορίες που υπήρξαν για ενστάσεις και παρατυπίες κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία.



«Είναι φυσιολογικό σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία να υπάρχουν κάποια μικρά, λειτουργικά προβλήματα», είπε.

Πράγματι, ανέφερε, «τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας υπήρχε ένα θέμα αναφορικά με κάποια ψηφοδέλτια τα οποία δεν έφεραν τη σφραγίδα του κόμματος».

«Αντιλαμβάνεστε ότι με τις δεκάδες χιλιάδες ψηφοδελτίων είναι φυσιολογικό ορισμένες μονάδες ή λίγες δεκάδες να διέφυγαν της προσοχής εκείνων που τα ετοίμασαν», πρόσθεσε.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ διαβεβαίωσε ότι του θέματος «επιλήφθηκε αμέσως η Εφορευτική Επιτροπή, προστέθηκαν περαιτέρω διαδικασίες ελέγχου και μέσα σε λίγα λεπτά αποκαταστάθηκε η διαδικασία και η ψηφοφορία από η ώρα 10 το πρωί κυλά ομαλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».  



Υπάρχει ακόμη χρόνος εγκατάλειψης της Κοινής Δήλωσης με τον Ντ. Ερογλου
Έκκληση απηύθυνε το ΔΗΚΟ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη δια της Εκπροσώπου Τύπου του Χριστιάνας Ερωτοκρίτου να μην ακυρώσει το πνεύμα και το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΔΗΚΟ, σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος εγκατάλειψης της Κοινής Δήλωσης με τον Ντ. Ερογλου.

Παράλληλα, παρόλο που δεν θέλησε να σχολιάσει δηλώσεις σήμερα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου για αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, κάλεσε τους Υπουργούς να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί όταν προβαίνουν σε δηλώσεις για θέμα που τους αφορά προσωπικά.

Η κ. Ερωτοκρίτου σχολίαζε σημερινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Κοινή Δήλωσης του ίδιου και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

«Εάν το περιεχόμενό της είναι ειλικρινές και δεν αποτελεί προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ανησυχητικά και ενδεχομένως επικίνδυνα από το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας», είπε.

Εάν, πρόσθεσε, «πράγματι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι καλή τότε αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να περικλείει περισσότερους κινδύνους από την ίδια την συμφωνία».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ συνέχισε λέγοντας ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτοί που επέλεξαν να τον παροτρύνουν να υπογράψει τη συμφωνία, αναγνωρίζουν ότι το τελικό κείμενο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν τεθεί, ούτε είναι συμβατό με τις διαχρονικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς ή τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις του Προέδρου Αναστασιάδη».

Επανέλαβε τη θέση «ότι υπάρχει χρόνος και περιθώριο εγκατάλειψης της συγκεκριμένης συμφωνίας με την οποία η τουρκική πλευρά πετυχαίνει τους περισσότερους διαχρονικούς της στόχους πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασης τους».

Κληθείσα να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου για το θέμα η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Κενεβέζου». Θα αρκεστώ, πρόσθεσε, «να πω το εξής: οι Υπουργοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί όταν προβαίνουν σε τέτοιου είδους δηλώσεις καθότι το θέμα αυτό τους αφορά και προσωπικά».

Πιο ενωμένο και διεκδικητικό μετά τις εκλογές το ΔΗΚΟ, δηλώνει ο Ν. Παπαδόπουλος 
Τη βεβαιότητα ότι το ΔΗΚΟ θα εξέλθει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας ακόμα πιο δυνατό, ενωμένο και διεκδικητικό εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

«Είμαι περήφανος γιατί σήμερα το ΔΗΚΟ διεξαγάγει τις μεγαλύτερες σε αριθμό ψηφοφόρων, υποψηφίων, ψηφοδελτίων εσωκομματικές εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Κύπρο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Χαίρομαι, πρόσθεσε, «γιατί η διαδικασία κυλά ομαλά, τα προβλήματα της προηγούμενης φάσης έχουν ξεπεραστεί».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το ΔΗΚΟ θα εξέλθει από τη σημερινή εκλογική διαδικασία ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο διεκδικητικό για τις δύσκολες ώρες που περνάμε στην οικονομία, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τον αγώνα επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"