Δεν έχουμε το δικαίωμα μιας νέας αποτυχίας στο Κυπριακό


Δεν έχουμε το δικαίωμα μιας νέας αποτυχίας, γι’ αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση για την Κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, είναι η επιβεβαίωση της βάσης και της μεθοδολογίας των συνομιλιών, καθώς και η κατάλληλη, πλήρης και σωστή προετοιμασία, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στον επιμνημόσυνο του λόγο  στο μνημόσυνο των   ηρώων Ανδρέα Τσιέλεπου, Κώστα Καρνάβαλλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους που τελέστηκε σήμερα στην εκκλησία Αποστόλου Παύλου στην Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αναλάβει μια νέα εντατική πρωτοβουλία προώθησης των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, τόσο σε ευρωπαϊκό  επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΟΗΕ, με στόχο την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για συνολική επίλυση του Κυπριακού, στην βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.
Στόχος μας συνέχισε ,  δεν είναι μια ακόμα ατέρμονη και άγονη διαδικασία αλλά η ορθή επίλυση του εθνικού μας θέματος.
Θέλουμε και επιδιώκουμε λύση, είπε, « η οποία να σέβεται την ιδιότητα μας ως ευρωπαϊκού κράτους» προσθέτοντας πως  και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται και η ουσιαστική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις.
Πρόσθεσε ακόμη ,πως οι άοκνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, με τον καθορισμό πρώτα της βάσης των συνομιλιών μέσω ενός κοινού ανακοινωθέντος, και η επιμονή του σε θέσεις αρχών, φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.
Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, η σημαντικότερη αρετή του Έθνους των Ελλήνων, η πολυτιμότερη αλήθεια και η ουσία της ύπαρξής μας, η ύψιστη αξία του εθνικού μας βίου και ο αναλλοίωτος πυρήνας της συλλογικής μας ταυτότητας, είπε ο κ Χάσικος  υπήρξε και είναι το ιδανικό της ελευθερίας, προσθέτοντας πως αποδεδειγμένα , ο λαός μας διαθέτει και την αρετή και την τόλμη που θα του επιτρέψουν να ανακτήσει την ελευθερία του, στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης, αμοιβαία αποδεκτής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.
Μιας λύσης,- όπως είπε- που θα σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο, μιας λύσης που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων της νήσου και που θα διασφαλίζει χωρίς προβλήματα ή προσκόμματα το δικαίωμα των Ελλήνων της Κύπρου να ζήσουν ελεύθεροι στη γη των προγόνων τους.
 
Αναφερόμενος στους τρεις πεσόντες Ανδρέα Τσιέλεπο , Κώστα Καρνάβαλο και Βλαδίμηρο Ηρακλέους ο κ Χάσικος ανέφερε πως η απόδοση τιμής στους ήρωες των αγώνων του λαού μας είναι οφειλόμενη και διαχρονική επιταγή.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, συνέχισε,  ότι και οι τρεις τους διετέλεσαν ενεργά μέλη της ΕΟΚΑ του 55’-59, από τη νιότη τους, έταξαν εαυτόν στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας, συνεχίζοντας την αγωνιστική ιστορική παράδοση του Ελληνισμού, ταλαιπωρήθηκαν στο αντάρτικο ( και οι τρεις τους) , στα κρατητήρια και τις φυλακές των Άγγλων αποικιοκρατών αλλά δεν τα έβαλαν κάτω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"