Κλιμακώνεται η βία

Ο Ζαν-Εμανουέλ Εντζαρουά, μέλος της μεταβατικής Βουλής της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δολοφονήθηκε χθες Κυριακή στην πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκί από αγνώστους, μία ημέρα αφού κατήγγειλε δημόσια τη βία εναντίον των πολιτών της περιφέρειάς του.

Ο Εντζαρουά δολοφονήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο τέταρτο διαμέρισμα της Μπανγκί, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζοζέφ Μπιντουμί.

Σε βίαια επεισόδια και λεηλασίες το Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν δύο μειονοτικοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι λιντσαρίστηκαν, ο ένας εξ αυτών διότι φέρεται να δολοφόνησε μια χριστιανή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς παραστρατιωτικούς και μουσουλμάνους σε δυτικές επαρχίες της Μπανγκί, όπου πολλά κτίρια πυρπολήθηκαν.

Η νέα ανάφλεξη της βίας στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε τρεις που σκοτώθηκαν σε διαθρησκευτικές συγκρούσεις και έναν ακόμη ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Misca), κατά συγκλίνουσες πηγές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"