Πρακτικά αδύνατη η αποκοπή 13ου μισθού


Εξαιτίας της καθυστέρησης στην υποβολή της, ακόμη και αν η πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για μικρό ποσοστό αποκοπής του φετινού 13ου μισθού (πάνω από 2.500 ευρώ) για στήριξη ευάλωτων ομάδων τα Χριστούγεννα εξασφάλιζε πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.


Αυτό επισημαίνει η γενική λογίστρια Ρέα Γεωργίου, η οποία κλήθηκε από τον «Π» να τοποθετηθεί επί του θέματος, εξηγώντας ότι ειδικά λόγω της κλιμακωτής αποκοπής και εξαιρέσεων, απαιτούνται περίπου δύο μήνες για να γίνουν οι σχετικές ρυθμίσεις στα συστήματα πληρωμών, ενώ ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και τα λογιστήρια ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχε πάντως προειδοποιήσει τη σύσκεψη αρχηγών της Βουλής από τις 14 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να γίνει αναδιανομή ακόμη και αν ψηφιζόταν εκείνη τη μέρα η πρόταση. Πάντως το θέμα είναι στην αυριανή ατζέντα της επ. Οικονομικών, στην οποία κλήθηκαν εκπρόσωποι του Γεν. Λογιστηρίου αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις, η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"