«Δεν θα παραγνωρίσω το 76% που είπε ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ» δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης

«Πρώτιστος στόχος η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση της Κύπρου» -«Θα είμαι πολύ προσεκτικός για να μην σκοντάψω», απαντά στον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Θα είμαι πολύ προσεκτικός για να μην σκοντάψω», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές, είπε ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».  Το «σπεύδε βραδέως» και η αναβλητικότητα του Δημήτρη Χριστόφια, πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης, οδήγησαν στο Μαρί και στη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος μιλούσε σε τηλεοπτική συνέντευξη χθες, είπε επίσης, ότι όσα κομματικά στελέχη θέλουν να διεκδικήσουν το χρίσμα του υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές, θα μπορούν να το πράξουν στις 17 Μαρτίου, στην ειδική προς τούτο συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αναφερόμενος  στους στόχους της υποψηφιότητας του είπε ότι πρώτιστος στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή, η επανένωση της Κύπρου και η διασφάλιση του Ελληνισμού.

«Αυτά τα τρία υπαγορεύουν ότι απαιτείται συλλογικότητα και η αποκατάσταση του θεσμού του Εθνικού Συμβουλίου», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Είπε επίσης ότι χρειάζεται συνέπεια στις συμμαχίες που αναπτύσσει η Κύπρος εντός ΕΕ και ιδιαίτερα με τις χώρες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την Τουρκία ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι το κλειδί της λύσης το έχει η Τουρκία, αλλά από την άλλη να λέμε ότι οι συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Για το σχέδιο ΑΝΑΝ
Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το 76% το οποίο απέρριψε το σχέδιο ΑΝΑΝ. Αντίθετα, είπε, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ώστε το επόμενο σχέδιο να μην είναι παρόμοιο και να οδηγήσει σε μια εκ νέου απόρριψη, η οποία, όπως είπε, θα είναι και «αυτοκτονία». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δυνάμεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του, είπε ότι δεν θα εξαιρούσε καμμία πολιτική δύναμη, ιδιαίτερα αν υπήρχε σύγκλιση στις προγραμματικές δηλώσεις, στα θέματα κυπριακού, οικονομίας, στα θέματα ευρώπης, στα θέματα συμμαχιών.

«Δεν χωρούν ταμπού στις προσπάθειες που το κράτος πρέπει να καταβάλει για την ενδυνάμωση του κύρους μας και ιδιαίτερα της συνέπειας όσον αφορά τις συμμαχίες μας. Δεν μπορεί η πολυεπίπεδη εξωτερική μας πολιτική να στηρίζεται σε πυλώνες ανύπαρκτους όπως το κίνημα των αδεσμεύτων, το οποίο έχει διαλυθεί από το 1989. Δεν πρέπει να περιορίζεται ιδεοληπτικά όπως στους Σύρους τους Ιράνιους στους Λίβυους, στους Κουβανούς και στην Βενεζουέλα.»

«Θα είμαι πολύ προσεκτικός για να μην σκοντάψω»
Απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται από το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση περί πρόωρης  προεδρολογίας ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι τους τελευταίους δύο μήνες μία σειρά συνεντεύξεων του κυρίου Στεφάνου, καθώς και της Έλσης Χριστόφια τους έχουν εμπλέξει στην προεδρολογία αφού υποστηρίζουν ότι η επανεκλογή του Δημήτρη Χριστόφια θα βοηθήσει στην διεκδίκηση των δικαίων του κυπριακού λαού.

«Εγώ δεν επιλέγω τον δρόμο του Χριστόφια, της αναβλητικότητας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος γιατί τάχα «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Σκοντάψαμε στην οικονομία ως αποτέλεσμα της αναβλητικότητας, σκοντάψαμε στην καταστροφή του Μαρί ως αποτέλεσμα της αναβλητικότητας και των υποσχέσεων που έδινε ο Πρόεδρος είτε στη Συρία είτε στο Ιράν, σκοντάψαμε όσον αφορά τη διαχείριση της ευρωπαϊκής πορείας. «Το γοργόν και χάριν έχει», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Για την κόντρα πρύτανη Χριστόφια
«Μόνο θλίψη μπορούν να προκαλούν» τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες μετά το επεισόδιο μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Δεν μπορεί να προκαλείσαι επειδή ο Πρύτανης είπε δυο σωστές κουβέντες για το πώς πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία.»

«Συνιστώ ψυχραιμία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ένα θέλω να του πω. Θα είμαι πολύ προσεκτικός, για να μην σκοντάψω. Αυτό να τον ανησυχεί.»

Τέλος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρχίζουν να βρίσκουν συγκλίσεις κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"