Τραυμάτισαν την καρδιά της Αθήνας οι κουκουλοφόροι

Κατέστρεψαν διατηρητέα κτίρια – Σαμαράς: «Θα τους βγάλω τις κουκούλες για να δούν όλοι ποιοί είναι και ποιοί κρύβονται πίσω τους».

Αθήνα Συνολικά 170 επιχειρήσεις επλήγησαν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ζημιών που ολοκλήρωσαν τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.Εκτός από τις επιχειρήσεις, σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εννέα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για το διώροφο διατηρητέο κτίριο, όπου στεγάζονται οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων», το Μέγαρο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, το Μέγαρο Νικολούδη στην οδό Πανεπιστημίου, το πενταώροφο κτίριο στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου (πρώην κτίριο της Λαϊκής Τράπεζας), το συγκρότημα διατηρητέων στην οδό Σταδίου 6-8, το τριώροφο διατηρητέο στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Κακουργιοδικείου, όπου στεγαζόταν κατάστημα της τράπεζας Κύπρου και το τετραώροφο διατηρητέο κτίριο στην οδό Ερμού 66. Ζημιές στην είσοδό του υπέστη και ο κινηματογράφος «Άστυ».

Ο Δήμος Αθηναίων στον πρώτο απολογισμό που έκανε μιλά για καταστροφές και ζημιές σε 93 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Σε περίπου 40 τόνους υπολογίζονται οι ποσότητες σπασμένου μαρμάρου και πέτρας. Ολοσχερώς έχουν καταστραφεί παγκάκια, πεζούλια και παρτέρια στην πλατεία Συντάγματος.

Τα συνεργεία του ΕΒΕΑ κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας: Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Ομόνοια και Πατησίων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"