Δεν φτάνει που έκλεισαν, χρεώνουν και φέσι οι τράπεζες

Δεν φτάνει που έκλεισαν, χρεώνουν και φέσι οι τράπεζες
Λευκωσία: Δεν τους φτάνουν όλα τ΄ άλλα, οι πελάτες των τραπεζών καλούνται να πληρώσουν και επιπρόσθετα πρόστιμα των €40 για κάθε επιταγή που εξέδωσαν και είχε πρόβλημα κατά την εξαργύρωση, λόγω του δεκαπενθήμερου λουκέτου των τραπεζών.


Πρόκειται για επιταγές που εκδόθηκαν πριν και κατά την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές (16 – 28 Μαρτίου) και οι οποίες, κατατέθηκαν για εξαργύρωση με την επαναλειτουργία των τραπεζών.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι εκδότες των επιταγών δεν μπορούσαν να καταθέσουν χρήματα, συσσωρεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα για μεταφορά χρημάτων είτε από έναν λογαριασμό σε άλλο είτε από μια τράπεζα σε άλλη και χρειάστηκε χρόνος να διεκπεραιωθούν προκειμένου να υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς.

Εξάλλου, λόγω της παράλυσης της αγοράς σχεδόν καμία επιχείρηση δεν κατέβαλε τους μισθούς των υπαλλήλων της τέλη του μήνα. Ακόμη και οι πληρωμές του δημοσίου καθυστέρησαν.

Πέραν του ότι δεν λήφθηκε υπόψη η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας, τράπεζες που επέστρεψαν επιταγές χρεώνοντας και έξοδα επιστροφής, δεν μπήκαν καν στο κόπο να διερευνήσουν, προτού επιστρέψουν τις επιταγές ως ακάλυπτες, τις συναλλαγές που είχαν με τους πελάτες τους για να διαπιστώσουν την αξιοπιστία τους, όπως κατήγγειλαν στον «Φ» εξοργισμένοι πολίτες που μας προσκόμισαν και τα σχετικά στοιχεία.

Η Κεντρική έδωσε οδηγίες να μην καταχωρούνται στη μαύρη λίστα τα πρόσωπα που έχουν εκδώσει ακάλυπτες επιταγές μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης. Παρόλα αυτά, οι τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν πρόστιμα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"