Προς βελτίωση των μέτρων στις Κυπριακές Αερογραμμές

Προς βελτίωση των μέτρων στις Κυπριακές ΑερογραμμέςΛευκωσία: Λιγότερο ασφυκτικό καθίσταται το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Κυβέρνηση στις συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου να συναινέσουν στα όσα δραματικά περιλαμβάνονται  στους σχεδιασμούς της για σωτηρία του εθνικού αερομεταφορέα, έστω κατά το ήμισυ.

Ύστερα από πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας χθες το απόγευμα, στην οποία προέδρευσε η αρμόδια υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου και συμμετείχαν οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων Οικονομικών και Συγκοινωνιών, το Δ.Σ. των Κ.Α. και όλες οι συντεχνίες, φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για επίτευξη βελτιωτικών αλλαγών στα κυβερνητικά μέτρα, οι οποίες να δημιουργούν συνθήκες που να διευκολύνουν την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης εκ μέρους των εργαζομένων.

Το πρώτο που φαίνεται ότι θα διαφοροποιηθεί είναι η οριζόντια αποκοπή της τάξης του 8% συν το 9% που προηγήθηκε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Κυβέρνηση μάλλον θα αποδεχθεί την κλιμακωτή αποκοπή μισθών, φτάνει το τελικό ποσό που θα εξοικονομηθεί να είναι το ίδιο. Γι’ αυτό και ειδικά το ζήτημα αυτό θα παραπεμφθεί εκ νέου στην αρμόδια τριμελή διυπουργική επιτροπή. Βελτίωση φαίνεται ότι θα υπάρξει και στο θέμα της διασφάλισης του Ταμείου Προνοίας, τόσο γι’ αυτούς που θα αποχωρήσουν από την εταιρεία όσο και γι’ αυτούς που θα παραμείνουν. Όμως το πιο μεγάλο αγκάθι, που φαντάζει ανυπέρβλητο, είναι αυτό των πρόσθετων αποζημιώσεων που, παρόλο που θεωρείται κόκκινη γραμμή για τους εργαζόμενους, δεν διαφαίνεται να υπάρχουν τρόποι υπερπήδησης του.
 
Όπως πληροφορείται ο «Φ», η κ. Αιμιλιανίδου δεσμεύθηκε να μεταφέρει όλες τις ανησυχίες και ενστάσεις των συντεχνιών στη διυπουργική επιτροπή και να δώσει απαντήσεις σήμερα. Μετά την αποχώρηση των συντεχνιών, η υπουργός συνέχισε τη σύσκεψη με τους αξιωματούχους των Κ.Α., προφανώς για να μελετηθεί πιο επισταμένα και σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προοπτική να επέλθουν βελτιώσεις στις αρχικές αποφάσεις που να διευκολύνουν και τις συντεχνίες στις αποφάσεις τους.
 
Τα άλλα ζητήματα, αυτό της μείωσης του προσωπικού κατά 560 άτομα μέχρι το τέλος του Απρίλη και η μείωση του στόλου κατά τέσσερα αεροσκάφη, την ίδια χρονική στιγμή, θέλοντας και μη, γίνονται, υπό τις περιστάσεις, δεκτά από τις συντεχνίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"