Το Σ.Α. του ΟΗΕ καλωσορίζει το κοινό ανακοινωθέν


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλωσορίζει το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στις 11 Φεβρουαρίου και τους συγχαίρει για την πολιτική ηγεσία που επέδειξαν.


Με γραπτή δήλωση προς τον Τύπο, που εκδόθηκε αργά το βράδυ, το Σ.Α αναφέρει ότι είναι «ενθαρρυμένο από τη δέσμευση να αρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις προσανατολισμένες στο να φέρουν αποτελέσματα και να συζητήσουν αλληλένδετα όλα τα ανεπίλυτα θέματα». Καλεί «όλα τα μέρη να προχωρήσουν στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Σ.Α. και να συνεχίσουν σε πνεύμα καλής πίστης, για να φτάσουν σε λύση το συντομότερο δυνατό».

Το Συμβούλιο εκφράζει την ελπίδα όπως «οι ηγέτες εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση, βασισμένη σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως παρατίθεται  στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α.».
Παράλληλα το Σ.Α. επαναβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή του στη διαδικασία «και υπογραμμίζει τα οφέλη που θα φέρει στη νήσο η επανένωση. Το Σ.Α. προσβλέπει σε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, το συντομότερο δυνατό».

Το Σ.Α. εκφράζει την βαθειά εκτίμησή του για την επιμονή και δέσμευση του ειδικού συμβούλου, Αλεξάντερ Ντάουνερ, από το Σεπτέμβριο του 2008 και του εύχεται κάθε καλό στα σχέδιά του. Τέλος «προσβλέπει στη συνέχιση του ρόλου της αποστολής καλών υπηρεσιών στην Κύπρο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"