Περιμένοντας τον Ντερβίς Έρογλου...


Εποικοδομητικές κρίνονται από τα Ηνωμένα Έθνη οι απόψεις που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την κοινή διακήρυξη των συνομιλιών.


Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ άρχισε χθες τις επαφές του με τους δύο διαπραγματευτές και σήμερα συναντά τους ηγέτες των δύο πλευρών. Αμετακίνητος στην άρνησή του παραμένει ο Ντερβίς Έρογλου, δυσχεραίνοντας την όλη προσπάθεια και προκαλώντας την παρασκηνιακή αντίδραση κύκλων στα κατεχόμενα αλλά και στην Άγκυρα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται ιδιαιτέρως καθοριστική η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα το προσεχές Σάββατο.

Σήμερα, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στις 09:00 και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στις 11:30.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του χθες, ύστερα από άτυπη σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη αναφορικά με την κοινή διακήρυξη για έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε πλήρη ενημέρωση των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις και διαβουλεύσεις, γύρω από την κοινή διακήρυξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"