Ο Νταβούτογλου μας κατάγγειλε σε Ντάουνερ, Μπαν και ΗΠΑ

Επειδή αφήσαμε το Chariot να πάει στη Συρία - Στεφάνου: «Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά» 

Τα πυρά του εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας έστρεψε πάλι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος είπε, τόσο στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συναντήθηκε στην Βηρυτό, όσο και στον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι ο «Ε/κ τομέας», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «έστειλε εν γνώσει του όπλα στην Συρία». Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά, απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Νταβούτογλου, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έδωσε στον Ντάουνερ τα στοιχεία των «60 τόνων επικίνδυνης ύλης που εκφορτώθηκαν από το πλοίο» κατά την έρευνα που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Το πλοίο ελέγχθηκε, ενώ έφθασε στην Αλεξανδρέττα από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας. 

Η Τουρκία έδωσε σχετικές πληροφορίες και στις ΗΠΑ για το πλοίο που ξεκίνησε από τη Ρωσία και πέρασε από την Κύπρο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Σελτσούκ Ουνάλ δήλωσε ότι «Το πλοίο το οποίο ο ΄΄Ε/κ τομέας΄΄ επέτρεψε να μεταφέρει όπλα στην Συρία, προσέγγισε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Οι έρευνες που έκαναν οι τουρκικές αρχές στο πλοίο ολοκληρώθηκαν. Στις καταγραφές υπάρχει ότι ΄΄επικίνδυνο υλικό΄΄ 59.422 κιλών εκφορτώθηκε στο λιμάνι Ταρτούς».

Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι «η Άγκυρα παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν είναι σε θέση να κρίνει άλλους».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτούργησε πλήρως μέσα στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"