Φουνταριστός για τις προεδρικές του 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης

Χωρίς ανθυποψήφιο, πανηγυρικά, συνεχίζει στη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Και ο Αβέρωφ Νεοφύτου στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.
Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζουν στις θέσεις του Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού αντίστοιχα.  Κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ηγετικές θέσεις του Κόμματος, που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, δεν παρουσιάστηκαν άλλοι ενδιαφερόμενοι για τις δύο ανώτατες θέσεις και έτσι οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου ανακηρύσσονται ήδη εκλεγέντες. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα διεκδικήσει μέσω των συλλογικών οργάνων του Κόμματος την υπόδειξη του ως υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2013, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί με άλλα κόμματα υποστήριξη από τον Δημοκρατικού Συναγερμού άλλου προεδρικού υποψηφίου.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων ,οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Ιωνάς Νικολάου, Νίκος Τορναρίτης, επαναδιεκδικούν τις τρείς θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος, για τις οποίες υπέβαλαν επίσης υποψηφιότητα οι Κρις Τριανταφυλλίδης και Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «από την εκλογική συνέλευση θα προκύψει η ηγεσία που θα οδηγήσει την παράταξη μας στις Προεδρικές του 2013». Εξέφρασε την πίστη ότι «στην πορεία μπορεί να προσφέρει».

Από την πλευρά του, ο Κρις Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι διεκδικεί την θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ με στόχο την περαιτέρω προσφορά του στα κοινά. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ηχηρά ονόματα του κόμματος, ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμμία αντιπαράθεση αλλά αντίθετα υπάρχει ευγενής άμιλλα. 

«Η υποψηφιότητα μου δεν είναι υποψηφιότητα αντιπαράθεσης προς οποιονδήποτε», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Ανήκουμε εξ΄άλλου όλοι στην ίδια μεγάλη και υπερήφανη Παράταξη. Είναι υποψηφιότητα πολιτικών ιδεών και θέσεων οι οποίες προσδοκώ να προωθηθούν δια της υποψηφιότητας μου, εάν φυσικά εκλεγώ, με την αποτελεσματικότερη άρθρωση Πολιτικού λόγου πάνω στα κρίσιμα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα τη πατρίδα μας και τα οποία αφορούν πρώτιστα την επιβίωση της αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών της. 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημειώνει πως δεν θα προβεί στη διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας, προσθέτοντας τα χρήματα που θα ξοδεύονταν για τον σκοπό αυτό θα δοθούν για Φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Με σύμμαχο την κοινωνία και σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις, μπορούμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά, αναφέρει εξάλλου σε ανακοίνωση του ο Νίκος Τορναρίτης. 

«Αυτή την προοπτική πρέπει να την διαφυλάξουμε και να την ενισχύσουμε. Ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε τη μάχη των Προεδρικών εκλογών. Ενωμένοι, θα είμαστε και οι νικητές», καταλήγει. 

Η εκλογή της νέας ηγεσίας του ΔΗΣΥ θα γίνει κατά την διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 11 και 12 Φεβρουαρίου. 
Η νέα ηγεσία του κόμματος, θα οδηγήσει τον ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές του 2013.
37 υποψηφιότητες για το πολιτικό γραφείο

Παράλληλα, 37 μέλη του κόμματος υπέβαλαν υποψηφιότητα, διεκδικώντας τις 20 θέσεις των μελών του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ. Είναι οι εξής: 
Αναστασιάδης Κυριάκος
Βαλανίδης Σάββας
Γαβριήλ Ανδρέας
Γαβριήλ Πάμπος
Γεωργιάδου Λία
Γιαννάκη Γιάννης
Γιασουμής Νικόλας
Δράκος Σωτήρης
Ζαμπακίδης Πόλυς
Ιορδάνους Ονησίφορος
Ιωακείμ Κυριάκος
Κάρυος Νεκτάριος
Κούλας Ονούφριος
Κυπριανού Γιώργος
Κωνσταντίνου Ξένια
Λιασίδης Παύλος
Λοϊζίδου Σαββίδου Νίκη
Μακρίδης Ισίδωρος
Μίλλας Χάρης
Νεοφύτου Εύρη
Ορφανίδου Σάβια
Πάλλης Χρίστος
Παπαθεοχάρους Σόλωνας
Πιτταράς Κώστας
Πολυδώρου Πόλυς
Σουρμελή Στέλλα
Σταυρινίδης Γιάννος
Συγκρασίτη Ιωάννα
Ταλιαδώρος Ανδρεάς
Τσώκος Θανάσης
Φαίδωνος Φαίδωνας
Φράγκου Φραγκίσκος
Χαμπουλλάς Ευγένιος
Χατζημηνά Σάββας
Χατζηχάννας Ιωσήφ
Χρίστης Χρίστος
Χρυσάνθης Χρύσανθος
Η Λία Γεωργιάδου από την Επαρχία Κερύνειας εκλέγεται χωρίς ανθυποψήφιο και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ θα διεξαχθούν εκλογές για τις υπόλοιπες 19 θέσεις , με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού για τις ποσοστώσεις, 30 τοις εκατόν για την συμμετοχή των γυναικών και 30 τοις εκατόν για την συμμετοχή νέων μέχρι 45 ετών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"