Το ‘πε και το ΄κανε η Πραξούλλα – Απαξίωσε τη Βουλή

Έκανε το Φυσικό Αέριο “One Woman Show" – Έβαλε στην κατάψυξη την Υπηρεσία Ενέργειας, τη ΔΕΦΑ και τη ΡΑΕΚ. Αρνήθηκε να παραστεί σε συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου.

Δύο προτάσεις νόμου συζητήθηκαν χθες, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, που αφορούν στο διορισμό της συμβουλευτικής επιτροπής αλλά και στις αρμοδιότητες και εξουσίες που πρέπει να έχει η ΔΕΦΑ. 

Από τη συζήτηση στη βουλή, για το Φυσικό Αέριο, απουσίαζε η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλλα Αντωνιάδου η οποία κατηγορήθηκε ότι δεν συμβουλεύεται τους αρμόδιους και ότι η υπόθεση «Φυσικό Αέριο» εξελίσσεται σε «one woman show”.

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «έχει ζητηθεί τέσσερις φορές συνάντηση με την Υπουργό κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Ούτε και η ΔΕΦΑ έχει εμπλοκή στα νέα δεδομένα περί κυπριακών κοιτασμάτων Φ.Α».

Ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ Κώστας Ιωάννου, είπε χαρακτηριστικά ότι «το ρολόι για αυτούς σταμάτησε πριν 13 μήνες, με τα γνωστά γεγονότα για τις προσπάθειες αγοράς και προμήθειας ΦΑ πριν τις εξελίξεις με τα κυπριακά κοιτάσματα».
Για «μοναχικό δρόμο» που επέλεξε η Υπουργός Εμπορίου, «όχι μόνο ενάντια στη βουλή αλλά και στο σχεδιασμό των θεμάτων Φ.Α», μίλησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Μιχαηλίδης, υποστηρίζοντας ότι η «Πραξούλλα Αντωνιάδου έχει βάλει στην κατάψυξη την υπηρεσία Ενέργειας και τη ΡΑΕΚ».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Άγγελου Βότση. Τα κρίσιμα θέματα του Φ.Α εξελίσσονται, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε “One Woman Show” υποστηρίζοντας ότι η Υπουργός «δεν συμβουλεύεται ούτε τη ΡΑΕΚ ούτε τη ΔΕΦΑ την ώρα που απαιτείται», όπως είπε «η συμμετοχή όλων των ειδικών και εμπλεκομένων ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Το ΑΚΕΛ, δια του Γιαννάκη Γαβριήλ κάλεσε την Υπουργό, τη ΡΑΕΚ και τη ΔΕΦΑ «μέσα σε πνεύμα συνεργασίας να προχωρήσουν στους σχεδιασμούς για το ΦΑ». Το ΑΚΕΛ αναμένει την ίδια ώρα και την κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, με το οποίο θα αίρεται η αναστολή ορισμένων αρμοδιοτήτων της ΡΑΕΚ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"