Την Πέμπτη παίρνουν 13ο οι δημόσιοι


Διαδικασίες εξπρές ακολουθούν οι ημικρατικοί που θα δανείσουν το κράτος (ΑΗΚ, Cyta καΙ Αρχή Λιμένων) προκειμένου να εκταμιεύσουν το συντομότερο δυνατόν τα χρήματα από τα ταμεία συντάξεών τους και να τα παραχωρήσουν στο κράτος υπό μορφή βραχυπρόθεσμου δανεισμού.
Πάντως, όπως πληροφορείται το INBusinessNews οι ημικρατικοί ήδη προχώρησαν σε διαδικασίες εκταμίευσης κεφαλαίων από τις τράπεζες, τα οποία ήταν δεσμευμένα σε μορφή γραμματίων προκειμένου να δανείσουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κράτος ανέλαβε να καταβάλει τις κυρώσεις προς τις τράπεζες όταν "σπάζει" ένα γραμμάτιο.

Αποτέλεσμα της όλης εκστρατείας που επιχειρείται είναι να γίνει έμβασμα εκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία ούτως ώστε να καταβληθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στους δημοσίους υπαλλήλους ο 13ος μισθός.
Στο Υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι πέραν της κυβερνητικής δέσμευσης για καταβολή του 13ου μισθού η καταβολή του εν λόγω ωφελήματος εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι πολύ σημαντική και για την τοπική αγορά, η οποία είναι παγωμένη λόγω της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο, που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τους χαμηλούς μισθούς, την υψηλή ανεργία και έντονο το φαινόμενο της μη καταβολής 13ου μισθού από πολλές επιχειρήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"