Απέσυρε το ενδιαφέρον του για το αεροδρόμιο ο Κινέζος

Η Κυβέρνηση καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι «σκοτώνει» τις επενδύσεις.-  Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για μετάθεση ευθυνών έχει καταντήσει κωμική, απαντά ο ΔΗΣΥ.

Επικρίσεις για «σκότωμα» των επενδύσεων όχι μόνο αυτής του Κινέζου επενδυτή στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά και αυτής του Κατάρ, με «την πολιτική κάποιων στο εσωτερικό», διατύπωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των επενδύσεων, μετά από την ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα Παναγιώτη Λαζάρου Νέστωρος χθες το πρωί, ο κ. Στεφάνου μίλησε για κάποιους που «δεν αφήνουν τίποτα να γίνει στον τόπο και προκαλούν συνθήκες καμένης γης για να κατηγορούν την κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας σχετική είδηση, ο Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει επιστολή από τον Κινέζο επενδυτή για τη λήξη του ενδιαφέροντός του για τη Λάρνακα, σημειώνοντας πως «αυτό θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα τούτης της πολιτικής και του πολέμου φθοράς που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας».

Τόνισε όμως ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να γίνει η επένδυση, η οποία, σημείωσε, δεν ξεκίνησε από την κυβέρνηση, αλλά από ιδιώτες Υπογράφθηκε, εξήγησε, μια ιδιωτική συμφωνία και «όλοι μας κάλεσαν να βοηθήσουμε έτσι ώστε αυτή η συμφωνία να ολοκληρωθεί και εμείς εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, να ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση μέσα στο πνεύμα των νόμων και των κανονισμών». Δυστυχώς κάποιοι, συνέχισε, με τον καθημερινό πόλεμο που κάνουν δεν αφήνουν καμιά επένδυση να γίνει και δεν αφήνουν τελικά να γίνει τίποτε σε αυτόν τον τόπο που θα πάει την οικονομία μπροστά.

Σε παρατήρηση ότι σοβαρές εταιρείες δεν αποσύρουν επενδυτικό ενδιαφέρον αν υπάρχει πόλεμος από κάποιους, διότι μιλάμε για χρήματα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι όταν οι δυσκολίες είναι εκεί και καταβάλλονται προσπάθειες να γίνουν επενδύσεις, οι εταιρείες έχουν και άλλες επιλογές. Το ίδιο, ανέφερε, έγινε και με το Κατάρ, υπενθυμίζοντας ότι σε κάθε στάδιο που η κυβέρνηση προσπαθούσε να ολοκληρώσει, από τους γνωστούς κύκλους εδώ στην Κύπρο εγείρονταν τόσα ζητήματα που προκαλούσαν προβλήματα.

Σε ερώτηση πότε έλαβαν την επιστολή λήξης ενδιαφέροντος από τους Κινέζους, απάντησε πριν από μερικές ημέρες, μετά από τα όσα ελέχθησαν δημόσια για την επένδυση. Σημείωσε όμως και πάλι ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση. Ερωτηθείς εάν υπάρχει αιτιολογικό στην επιστολή για την λήξη του ενδιαφέροντος, ο κ. Στεφάνου απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως απλά ενημερώνει ο επενδυτής για τον τερματισμό του ενδιαφέροντός του.

Κληθείς να πει πώς θα συνεχίσει η κυβέρνηση καθώς συνδετικός κρίκος φερόταν ο κ. Μάριος Ιερωνυμίδης, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Ιερωνυμίδης δεν ήταν ο συνδετικός κρίκος. Η επένδυση είχε συζητηθεί και καταρχήν συμφωνηθεί με την Hermes, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που είχαν γίνει τότε από πλευράς της εταιρείας αλλά και του CIPA. Η κυβέρνηση, ανέφερε, είχε κληθεί τότε να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα διάφορα νομικά και άλλα ζητήματα για να ολοκληρωθεί η επένδυση. Η επαφή γίνεται με το αρμόδιο Υπουργείο για να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι και πώς, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Γεωργιάδης: Καταρρέουν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων 

Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ζωτικής σημασίας και απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς, διαφάνεια και αξιοπιστία, δηλώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «αντιθέτως, οι χειρισμοί της Κυβέρνησης εξαντλούνται στην παρουσίαση μακετών μαϊμού, στην ανακοίνωση ανύπαρκτων συμφωνιών αλλά και σε διαδικασίες που πάσχουν τόσο από οικονομικής όσο και νομικής άποψης και, συνεπώς, αναπόφευκτα, καταρρέουν». 

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «η προσπάθεια της Κυβέρνησης, να μεταθέτει συνεχώς τις ευθύνες για τις δικές της επαναλαμβανόμενες γκάφες και αποτυχίες σε τρίτους, έχει καταντήσει κωμική».

«Οι συνέπειες όμως της κυβερνητικής ανικανότητας είναι σοβαρότατες και έχουν συμβάλει στην απουσία αναπτυξιακής προοπτικής και στην επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας», προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης στη δήλωσή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"