Αεροπορική τραγωδία με 31 νεκρούς στο Σουδάν

Ο Υπουργός Θρησκευμάτων μεταξύ των θυμάτων.-

Αεροπορική τραγωδία με 31 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένας υπουργός της κυβέρνησης, σημειώθηκε την Κυριακή στο Σουδάν. Αεροσκάφος που μετέφερε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και του στρατού κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εν πτήσει προς από το Χαρτούμ προς το Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Έιντ αλ-Φιτρ, τη λήξη του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. 

Νεκροί είναι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Σουδάν, Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ. 

Δεν είναι σαφές πόσοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε, εκτος από τον Υπουργό Θρησκευμάτων και ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα, με το Al Jazeera οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Το αεροπλάνο κατέπεσε στην περιοχή Ταλόντι του Νότιου Κορντοφάν. Η σουδανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών το αεροσκάφος δεν κατόρθωσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Στη δεύτερη απόπειρα προσγείωσης, το αεροπλάνο προσέκρουσε σε βουνό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"