ΕΣΚ: Η τουρκική κατοχή της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Διαβεβαίωση του Προέδρου Χριστόφια από τον Πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Sergei Stanishev. 

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και η προετοιμασία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση χθες το πρωί στις Βρυξέλλες, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), τέως Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Sergei Stanishev. 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της προπαρασκευαστικής Συνόδου του ΕΣΚ ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές και ιδιαίτερα για ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης ανεργίας που πλήττει κυρίως τη νέα γενιά. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΣΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικά για την πρόσφατη συνάντηση που συγκάλεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Από πλευράς του, ο κ. Stanishev εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η τουρκική κατοχή της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κοινή επίσης υπήρξε η προσέγγιση ότι η τουρκική ενταξιακή πορεία δεν μπορεί να ευοδωθεί χωρίς την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε επίσης τον κ. Stanishev για τις προετοιμασίες ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 καθώς και τους κύριους στόχους που έθεσε η Λευκωσία για μια επιτυχή Προεδρία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη στήριξη του ΕΣΚ και συζήτησε τρόπους στενότερης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας. 

Ο Πρόεδρος του ΕΣΚ εξέφρασε την υποστήριξη του ιδίου και του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς την κυπριακή Κυβέρνηση σε σχέση με την επικείμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ όπως και την ετοιμότητα των Σοσιαλιστών να συνεργαστούν στενά, ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για επίτευξη των στόχων που θέτει η Κύπρος. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από πλευράς του κ. Stanishev στην προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας για ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής στην ΕΕ που καθίσταται επιτακτικότερη υπό την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"