Εκστρατεία για μείωση των θανατηφόρων το 2012

Αποφάσεις του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Καλύτερη αστυνόμευση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και καλύτερη διαφώτιση για δημιουργία οδικής συνείδησης είναι οι προτεραιότητες που θέτει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για το 2012 με στόχο να μειωθούν οι θάνατοι σε τροχαία δυστυχήματα, οι οποίοι παρουσίασαν αύξηση το 2011 σε σχέση με το 2010.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε χθες υπό τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζο, παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας ο Υπουργός Συγκοινωνιών, το Συμβούλιο εξέτασε τον απολογισμό για το 2011 και συζήτησε τους στόχους για το 2012.

Εξήγησε ότι το 2012 θα καλύπτει νομοθετικές προτάσεις, θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, θέματα αστυνόμευσης και θέματα ασφάλειας δρόμων.

Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται για παράδειγμα με συνέδρια τα οποία θα γίνουν για θέματα οδικής ασφάλειας, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προγραμματίζεται για τον Ιούλιο ειδικό συνέδριο που θα αφορά τους νέους και στο οποίο θα συμμετέχουν όχι μόνο νέοι από τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και από άλλα κράτη της περιοχής της Κύπρου», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο, οι νέοι θα κληθούν να συνδιαμορφώσουν την πολιτική για την οδική ασφάλεια και όχι απλά να εφαρμόσουν αυτά τα οποία άλλοι διαμορφώνουν.

«Η προσπάθεια είναι να εμπλακούν οι νέοι, γιατί πολλοί από τους θανάτους σε οδικές συγκρούσεις αφορούν νέους. Οπότε θα δώσουμε βαρύτητα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση στα θανατηφόρα ατυχήματα κατά το 2011, ο Υπουργός Συγκοινωνιών, αφού επιβεβαίωσε ότι το 2011 οι θάνατοι σε τροχαία δυστυχήματα αυξήθηκαν στους 71 από 60 που είχαν καταγραφεί το 2010, σημείωσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη αστυνόμευση σε όλα τα επίπεδα και να γίνει καλύτερη διαφώτιση και μέσα στα σχολεία, έτσι ώστε να μειωθούν τα θανατηφόρα.

Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί παράταση στην ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας, ο κ. Φλουρέντζου δήλωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο και απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να προχωρήσει στην ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Πρόσθεσε πως αν υπάρξει αλλαγή της ημερομηνίας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"