Φως στην άκρη της σήραγγας για αποφυγή της εργατικής αναταραχής

Παρεμβάσεις Νίκου Αναστασιάδη και Σωτηρούλας Χαραλάμπους φαίνεται να οδηγούν στην εξεύρεση της χρυσής τομής  για προστασία της εργατικής ειρήνης.
Εντατικές διαβουλεύσεις, με στόχο την αποφυγή εργασιακής αναταραχής, βρίσκονται από χθες σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τις Συντεχνίες και σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε χθες συναντήσεις και με τις δύο πλευρές, με τις Συντεχνίες το πρωί και με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απηύθυνε έκκληση προς εργοδότες και εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν γενικότερα ότι η πατρίδα μας περνά μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο μιας οικονομικής κρίσης που χρειάζεται πριν και πάνω όλα, η σύνεση κι ιδιαίτερα η συναίνεση.

Χαρακτήρισε και τις δύο συναντήσεις χρήσιμες και παραγωγικές.
«Θα μεταφέρω τα όσα άκουσα αλλά και τα όσα έχω προτείνει με την ελπίδα ότι και η δική μου παρέμβαση θα βοηθήσει εκείνη της καθ' ύλην αρμοδίας Υπουργού έτσι ώστε να προστατέψουμε την εργατική ειρήνη'', είπε.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, και οι δύο πλευρές – εργοδότες και εργαζόμενοι – έδειξαν διάθεση  επανάληψης του διαλόγου  για την εξεύρεση χρυσής τομής στο πρόβλημα.

Οι Συντεχνίες απορρίπτουν μεν την ισοπεδωτική  απόφαση της ΟΕΒ για πάγωμα των μισθών και της ΑΤΑ γενικώς σε όλες τις επιχειρήσεις, όμως είναι πρόθυμες να συζητήσουν το θέμα κατά κλάδο, με το επιχείρημα ότι δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Από την άλλη, η εργοδοτική πλευρά θέτει ως προτεραιότητα τα αναμενόμενα κίνητρα ανάπτυξης  για διατήρηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, τα μέτρα θα είναι έτοιμα προς κατάθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο  και προώθηση στη Βουλή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"