Aegean: Πτήσεις Κύπρου-Μ. Ανατολής

Το ενδεχόμενο να καταρτίσει σχέδιο πτήσεων από την Κύπρο προς τη Μέση Ανατολή επεξεργάζεται η αεροπορική εταιρεία Aegean. Οι εν λόγω σχεδιασμοί εντάσσονται σε ευρύτερο πλάνο μείωσης κόστους και επανασχεδιασμού του πτητικού προγράμματος του ελληνικού αερομεταφορέα.
Τα δρομολόγια που διεξάγει η Aegean από και προς την Κύπρο αξιολογούνται μέχρι στιγμής ως ιδιαίτερα επιτυχημένα και επικερδή. Έχοντας αυτό ως βάση οι ιθύνοντες της Aegean θεωρούν πως τώρα που το όνομα του ομίλου είναι καλά γνωστό στην Κύπρο, πρέπει να καταρτιστεί και σοβαρό σχέδιο έκτασης της παρουσίας της στη χώρα μέσω διευρυμένου πτητικού προγράμματος.
Παράλληλα, στην Aegean γίνεται μεγάλος αγώνας ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν να εφαρμοστεί το νέο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, που θα περιλαμβάνει μικρότερες αποστάσεις και πιο κερδοφόρες πτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιασμού δράσεων εντάσσεται και το πλάνο για πτήσεις από και προς την Κύπρο σε γειτονικές χώρες. Άλλωστε δεν πραγματοποιούν πολλές εταιρείες τέτοια δρομολόγια και στην Aegean υπάρχει η πεποίθηση ότι η Κύπρος δύναται να καταστεί διαμετακομιστικός σταθμός της Μέσης Ανατολής για την Ευρώπη.
Το κάλεσμα της Aegean στον ΚΟΤ
Την περασμένη εβδομάδα διευθυντικά στελέχη από την Aegean κάλεσαν τον πρόεδρο του ΚΟΤ, Αλέκο Ορουντιώτη, στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν οι επιλογές που μπορεί να έχει η εταιρεία σε σχέση με τα πλάνα που πραγματοποιεί για πτήσεις από την Κύπρο προς χώρες της Μέσης Ανατολής και αντίστροφα.
Ο πρόεδρος του ΚΟΤ ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των ανθρώπων της Aegean μεταβαίνοντας αυθημερόν στην Αθήνα για συζητήσεις με την αεροπορική εταιρεία. Πηγές του INBNews τονίζουν ότι η πρώτη επαφή για το άνωθεν θέμα ολοκληρώθηκε με θετικά μηνύματα, ωστόσο και η Hermes Airports θα πρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια διεύρυνσης των εργασιών της Aegean στην Κύπρο. Με βάση τα σημερινά δεδομένα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στο εγγύς μέλλον, τόσο μεταξύ Aegean-KOT όσο και μεταξύ του αερομεταφορέα και της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων.

Αναμονή για νεότερα από ξένες αεροπορικές
Παράλληλα, στον ΚΟΤ αναμένουν να δουν εάν θα μετουσιωθεί σε πράξη το ενδιαφέρον που επέδειξαν αεροπορικές εταιρείες για τα αεροδρόμια της Κύπρου, όπως η ουγγρική WizzAir. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάποιο νεότερο πέραν της αρχικής πρόθεσης, η οποία εκδηλώθηκε μετά την ανακοίνωση πακέτου κινήτρων προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών από Hermes και κυβέρνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"