Ο Ομπάμα κάλεσε τους Ταλιμπάν σε συμφιλίωση

Η απάντηση δόθηκε με επίθεση αυτοκτονίας.-

Ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στο Αφγανιστάν όσο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποίησε την Πρωτομαγιά αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ.

Σε διάγγελμα του προς το λαό του Αφγανιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ήττα της Αλ Κάιντα είναι στις δυνατότητες των δύο χωρών και απηύθυνε έκκληση στους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στη συμφιλίωση.

Παράλληλα αναγνώρισε την κόπωση των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στη χώρα και είπε δεν θα μείνουν ούτε μια μέρα περισσότερο απ' όσο χρειάζεται, μέχρι να τελειώσουν με υπευθυνότητα, όπως είπε, τον πόλεμο.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Αφγανιστάν συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου από το Αφγανιστάν, σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε περιοχή της Καμπούλ, όπου βρίσκονται κτίρια δυτικών, σκοτώνοντας ένα φύλακα και πέντε πολίτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.Λίγη ώρα μετά, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στην αφγανική πρωτεύουσα, αλλά δεν ανακοινώθηκαν θύματα ή ζημιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"