Επικρίσεις κατά Χριστόφια για το θέμα Ορφανίδη

«Όποιος βρίσκεται σε γυάλινο σπίτι, δεν ρίχνει πέτρες», τονίζουν τα κόμματα.-
•Αντιδράσεις για τις επικρίσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του Αθανάσιου Ορφανίδη  υπήρξαν χθες και στη Βουλή.  

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου άσκησε έντονη κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στο ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι Πρόεδρος, το ΑΚΕΛ και ο ΓΓ της ΠΕΟ λειτουργούν σαν οδοστρωτήρας για όσους έχουν αντίθεση άποψη με αυτούς.

Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολιτικά αναξιόπιστο, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες του για την κατάσταση της οικονομίας είναι ασήκωτες και είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά, από τη στιγμή που διορίζει επιτροπές για τη διερεύνηση ευθυνών και στο τέλος δεν αποδέχεται τις ευθύνες που του επιρρίπτονται.

Δεν κατάφερε, είπε ο κ Νεοφύτου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής όπου αποφασίστηκε η απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων. Ούτε καν ζήτησε, να ενταχθούν οι τράπεζες της Κύπρου στο σχέδιο στήριξης, όπως είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Τώρα, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, ψάχνουμε ένα τεράστιο ποσό των 2,5 δις ευρώ για να στηρίξουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, κάτι που αν δεν γίνει, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Πεδρίκης, ανέφερε ότι για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται η παρούσα κυβέρνηση, η οποία με τις λανθασμένες αποφάσεις και τους άστοχους χειρισμούς της οδήγησε τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα.

 Όποιος ζει σε γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να ρίχνει πέτρες, σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"