Coca Cola: Πάει για εξαγορά της Monster

Σε συζητήσεις για τη εξαγορά της Monster Beverage Corp. βρίσκεται η Coca-Cola Co. με στόχο της επέκτασή της στην αγορά των ενεργειακών ποτών.
Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ενδεχόμενη απόκτησης της Monster Beverage, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 11 δισ. δολ., θα είναι η μεγαλύτερη για την Coca-Cola.

Η Monster το περασμένο έτος κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο 2011 αύξηση 28% των εσόδων στα 467,3 εκατ. δολ. και κερδών 31% στα 64,5 εκατ. δολ. Συνολικά για το 2011 η εταιρεία είχε τζίρο 1,7 δισ. δολ. καταγράφοντας αύξηση 31% σε σχέση με το 2010 ενώ για φέτος αναλυτές προβλέπουν αύξηση 17%.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία θεωρείται ακριβή καθώς η τιμή της μετοχή της έχει σχεδόν διπλασιάστηκε πέρυσι. Μάλιστα η τιμή της είναι 30 φορές υψηλότερη από τα αναμενόμενα κέρδη του 2012 ενώ την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε υψηλό 52 εβδομάδων.
Σύμφωνα τις ίδιες πηγές η Coca-Cola ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε κάποια πώληση περιουσιακού της στοιχείου στον κλάδο της εμφιάλωσης ώστε να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.
Αυτήν τη στιγμή η μετοχή της Monster Beverage ενισχύεται 16,85% στα 76,57 δολ.
Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"