ΑΕΛ και Απόλλωνας σήμερα στον Τελικό Κυπέλλου

ΑΕΛ και Απόλλωνας σήμερα στον Τελικό ΚυπέλλουΛευκωσία: ΑΕΛ και Απόλλωνας, μετά από 26 χρόνια, συναντώνται στις 19:00 απόψε  στο Τσίρειο Στάδιο για τον τελικό Κυπέλλου. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, στον σημερινό τελικό κρίνεται η κατάκτηση του 71ου Κυπέλλου στην ιστορία του θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1934-35.

ΑΕΛ και ο Απόλλωνας μετρούν από έξι κατακτήσεις Κυπέλλου, ενώ έχουν σχεδόν ίδιο αριθμό συμμετοχών σε τελικό.

Ο φετινός τελικός είναι ο 15ος για την ΑΕΛ και ο 14ος για τον Απόλλωνα.

Η ομάδα του Τραστ κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό τον ΑΠΟΕΛ με 1-0. Από καταβολής του θεσμού, το Κύπελλο το έχουν κατακτήσει 13 διαφορετικές ομάδες.

Σε τελικό της διοργάνωσης έχουν αγωνιστεί συνολικά 19 ομάδες.

Πολυνίκης του θεσμού είναι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο συνολικά 19 φορές, ενώ 14 κατακτήσεις μετρά η Ομόνοια.

Το Κύπελλο έχουν κατακτήσει, επίσης, η Ανόρθωση 10 φορές, η ΑΕΛ 6, ο Απόλλωνας 6, η ΕΠΑ 5, η Τραστ 2, η Τσεντίν Καγιά 2 και από μια φορά ο Πεζοπορικός, η Νέα Σαλαμίνα, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ Λάρνακας και ο ΑΠΟΠ / Κινύρας Πέγειας.

Τις χρονιές 1942, 1943, 1944, 1960 και 1961 δεν έγινε η διοργάνωση του Κυπέλλου.

Οπαδοί πήγαν Χίο για να φέρουν... ρουκέτες

Τα χειρότερα αναμένει για τον σημερινό τελικό Κυπέλλου η Αστυνομία, ενόψει άκρως ανησυχητικών πληροφοριών που τέθηκαν πρόσφατα υπόψη της και που διερευνώνται με πάσα σχολαστικότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, τις τελευταίες ημέρες ανεγκέφαλοι προχώρησαν και απέκτησαν άκρως επικίνδυνα αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που τα πράγματα εκτραχυνθούν.

Πέραν από τις μολότοφ, πέτρες και ξύλα που έγιναν της μόδας τελευταία και επιστρατεύονται για να πληγούν φιλάθλοι ή ακόμη και δυνάμεις καταστολής, τώρα οι χούλιγκαν προμηθεύτηκαν μέχρι και αεροπίστολα τα οποία εκτοξεύουν σε μεγάλη απόσταση είτε μικρές ρουκέτες, είτε μικρά σφαιρίδια. Τα αεροπίστολα προμηθεύτηκαν με διάφορους τρόπους αφού κανονικά θεωρούνται παράνομα και για την κατοχή τους απαιτείται άδεια.

Το πλέον εξωφρενικό είναι πως στην Αστυνομία Λεμεσού έχουν φτάσει πληροφορίες ότι κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, πραγματοποίησαν ταξίδι-αστραπή στη Χίο με σκοπό να προμηθευτούν τις γνωστές ρουκέτες που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να ρίχνουν από τη μια εκκλησία εναντίον της άλλης. Δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσον οι δράστες κατάφεραν να εισάξουν τέτοιο υλικό στην Κύπρο, αλλά ούτως ή άλλως η κατάσταση παρακολουθείται.

Η Αστυνομία που ανησυχεί όσο οποιαδήποτε άλλη φορά, λαμβάνει τα μέτρα της, ωστόσο είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να αποτρέψει όλα τα επεισόδια εν τη γενέσει τους. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια τόσο εντός του Τσιρείου όσο και εκτός, ενώ γίνονται προγραμματισμοί ώστε να μην επεκταθούν έξω από τα σωματεία των δύο τοπικών ομάδων. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσουν οι γνωστοί ανεγκέφαλοι μετά τη λήξη του αγώνα.

Οι πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες μερίδας οπαδών και από τις δύο ομάδες είναι συνεχείς και οι σχεδιασμοί της Αστυνομίας αναπροσαρμόζονται σε κάθε περίσταση.

Τα έκτροπα άρχισαν από την Δευτέρα

Διάχυτη είναι η ανησυχία τόσο στην Αστυνομία όσο κυρίως στους απλούς πολίτες για το τι μπορεί να συμβεί σήμερα στη Λεμεσό, με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Η αγωνία και οι φόβοι του κόσμου πηγάζουν από τα όσα παράνομα καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Λεμεσό, με πρωταγωνιστές γνωστούς–άγνωστους φανατισμένους οπαδούς και των δύο ομάδων οι οποίοι δίνουν την εντύπωση ότι δεν λογαριάζουν τίποτε και κανένα.

Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας όταν 300 περίπου οπαδοί του Απόλλωνα ξεκινώντας από το οίκημα τους με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Γερμασόγειας. Σε κάποιο σημείο στην περιοχή Εναερίου, ακινητοποιήθηκε μοτοσυκλέτα λόγω βλάβης η οποία όμως καταστράφηκε ολοσχερώς όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, πυρπολήθηκε από Αελίστες.

Το γεγονός πυροδότησε ένταση και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των νεαρών και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για να αποτραπούν τα χειρότερα και να επιβληθεί η τάξη στην πολυσύχναστη περιοχή.

Ευχολόγια παρά αίσθημα ασφάλειας, αποτελούν για τους πολίτες οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ηγεσίας της Αστυνομίας και άλλων αρμόδιων φορέων, ότι η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο και θα προληφθούν τα
όποια προγραμματιζόμενα έκτροπα. Οι 380 αστυνομικοί και οι 120 επιτηρητές από πλευράς και των δύο ομάδων που επιστρατεύτηκαν για το σημερινό ντέρμπι, εκτιμάται ότι δεν επαρκούν.

O Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης, η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και κινητοποίηση και μεταξύ άλλων ενεργειών, γίνονται έρευνες σε συγκεκριμένα άτομα και χώρους, με βάση πληροφορίες που εξασφαλίζονται και αναφέρονται σε αποθήκευση βομβών μολότοφ και άλλου παράνομου υλικού το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σήμερα από τους γνωστούς άγνωστους χούλιγκαν. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"