Τουρκικά τερτίπια έβαλαν σε περιπέτειες Ολλανδικό αεροσκάφος

Προσγειώθηκε στην Πάφο, ενώ πήγαινε στην Αττάλεια και αυτό δεν άρεσε στους Τούρκους

Αεροσκάφος εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ με τελικό προορισμό την Αττάλεια της Τουρκίας, γύρω στις 8.50 το βράδυ της Κυριακής υπέβαλε αίτημα για προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «γύρω στις 21.15 το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι αρχές του αεροδρομίου της Πάφου προσέφεραν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις. Το αεροσκάφος αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου 50 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα», είπε.

Οι τουρκικές αρχές προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οταν το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πάφου οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τον πιλότο να κατευθυνθεί προς τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειωθεί στην Κω και στη συνέχεια να απογειωθεί από το νησί και να προσγειωθεί στην Αττάλεια, όπως και έγινε.

Μάλιστα στην προσπάθεια τους οι τουρκικές αρχές να μην παρουσιάσουν ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε νόμιμα στο αεροδρόμιο της Πάφου, στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Αττάλειας υπήρχε ένδειξη ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας να ζήτησε από τον πιλότο του αεροσκάφους αυτό να κατευθυνθεί στην Κω για να μη φανεί ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε νόμιμο αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ασπρής ανέφερε ότι «είναι γεγονός πως αυτό δείχνουν και οι δικές μας πληροφορίες ότι δηλαδή το αεροσκάφος από την Πάφο μετέβη πρώτα στην Κω και από εκεί στην Αττάλεια. Θεωρούμε όμως ότι αυτό είναι πρόβλημα των τουρκικών αρχών και όχι δικό μας», είπε, και πρόσθεσε πως «θα πρέπει οι τουρκικές αρχές να εξηγήσουν πώς και γιατί θεώρησαν απαραίτητο να προβούν σε αυτή την ενέργεια».
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"