Οι Καθηγητές βρήκαν τον δάσκαλό τους....

Οι μαθητές δεν μπήκαν τις τάξεις και φώναζαν «Κάτω η χούντα της ΟΕΛΜΕΚ» και «Κάτω τα χέρια από την Παιδεία» - Εκκληση του Υπουργού Παιδείας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να τερματίσουν τα μέτρα.

Ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα πραγματοποίησαν χθες  μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στην απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να απέχει απ’ όλες τις εξωδιδαχτικές δραστηριότητες, ως μέτρο αντίδρασης στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Το πρωί, οι μαθητές δεν μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, εκφράζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην απόφαση των καθηγητών. Κατά τη διάρκεια της αποχής ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω η χούντα της ΟΕΛΜΕΚ» και «Κάτω τα χέρια από την Παιδεία».

Ταυτόχρονα, προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που η εκπαιδευτική κοινότητα υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΟΕΛΜΕΚ.

Η αποχή των μαθητών από τα μαθήματα οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Η ΟΕΛΜΕΚ  αντέδρασε έντονα για τις εκδηλώσεις των μαθητών, αποδίδοντες τες σε παραπλάνηση, κατηγορώντας τους οργανωμένους γονείς και άλλους φορείς ότι κακώς αντέδρασαν στα μέτρα που είχεν εξαγγείλει η ΟΕΛΜΕΚ.
Από την άλλη ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ενώ κάκισε την ενέργεια των μαθητών, τόνισε ότι από τα 22 μέτρα που εξήγγειλεν η ΟΕΛΜΕΚ για να υποστηρίξει τα αιτήματα των καθηγητών τα 14 θυματοποιούν τα παιδιά.
Ο Υπουργός Παιδείας, εν τω μεταξύ,  κάλεσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να τερματίσουν τα μέτρα που εξήγγειλαν ως αντίδραση στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά άρχισε ομαλά, εντούτοις «τις τελευταίες μέρες λόγω της εξαγγελίας των μέτρων της ΟΕΛΜΕΚ έχει παρατηρηθεί μια έντονη αναστάτωση, θα έλεγα δικαιολογημένα, εκ μέρους μαθητών και γονιών».

Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις «να ξανασκεφτούν και να ξαναμελετήσουν τα μέτρα τα οποία στην ουσία στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών και της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Σημείωσε ότι «τα παιδιά έχουν δικαίωμα και να διαμαρτύρονται και να ζητούν το καλύτερο για τους εαυτούς τους διότι όπως έχω τονίσει από την αρχή βρίσκονται στο κέντρο της κάθε εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της όλης διαδικασίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"