Ξεσπάθωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Ευρωκοινοβούλιο


Γερμανοί Ευρωβουλευτές κατηγόρησαν την Κύπρο για ξέπλυμα  και τον ίδιο ότι είναι κομμουνιστής – Είμαι περήφανος γι’ αυτό, τους απάντησε και τους κάλεσε να μη μεταφέρουν στην Κύπρο τα εσωτερικά της χώρας τους.-
 Επίθεση στον Πρόεδρο Χριστόφια εξαπέλυσαν ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, μετά την παρουσίαση του απολογισμού της Κυπριακής Προεδρίας, κατηγορώντας την Κύπρο ότι επιτρέπει το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, βάλλοντας παράλληλα και κατά της ιδεολογίας του ιδίου του Δημήτρη Χριστόφια. Ο Πρόεδρος σήκωσε το γάντι καλώντας τους, με σκληρή γλώσσα, να σταματήσουν να θυματοποιούν την Κύπρο, λόγω των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στη χώρα τους, απαντώντας ότι είναι περήφανος που είναι κομμουνιστής.
 
Ο Πρόεδρος δέχθηκε επίθεση από εκπρόσωπο του ΕΛΚ ο οποίος  χαρακτήρισε την Κύπρο ως μη αξιόπιστο συνομιλητή σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση του μνημονίου. Παράλληλα κατηγόρησε την Κύπρο ότι δεν έχει καταφέρει να αναχαιτίσει την κρίση καθώς επίσης και ότι υπάρχει πρόβλημα βρόμικου χρήματος.
Εκπρόσωπος των πρασίνων κατήγγειλε ότι η Κύπρος επιτρέπει τη φοροδιαφυγή.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των μεταρρυθμιστών διερωτήθηκε «ποιον  θα σώσει τελικά η Ευρώπη, την Κύπρο ή τους Ρώσους μεγιστάνες;», επικρίνοντας τον Δημήτρη Χριστόφια ότι είναι ένας Πρόεδρος που σπούδασε στη Ρωσία.
 
Μάλιστα, η παρέμβαση του εκπροσώπου των μεταρρυθμιστών ήταν τόσο προσβλητική που προκάλεσε το μένος μιας ευρωβουλευτού η οποία λαμβάνοντας το λόγο του υπέβαλε ότι είναι αγενέστατος και ότι δεν επιτρέπεται να καταφέρεται με αυτό τον τρόπο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε τους ευρωβουλευτές να πάψουν να θυματοποιούν την Κύπρο, όπως είπε, η οποία υποφέρει από κατοχή, επικρίνοντας τους ότι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο λόγω των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στη χώρα τους.
 
Ζήτησε επίσης από τους εταίρους, να «απαλλαγούν από το κομμουνιστικό σύνδρομο». Μάλιστα, ο Δημήτρης Χριστόφιας, απάντησε χαρακτηριστικά στον εκπρόσωπο των μεταρρυθμιστών ο οποίος απευθύνθηκε στον πρόεδρο κάνοντας χρήση της ρωσικής γλώσσας ότι «εσείς μου μιλήσατε στα ρωσικά, πώς τα γνωρίζετε; Μήπως έχετε διασυνδέσεις στη Ρωσία;».
 
«Είμαι κομμουνιστής και είμαι περήφανος που είμαι κομμουνιστής», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
 
Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου
Στο πλαίσιο της συζήτησης, η κα Παπαδοπούλου απέρριψε αιχμές και αρνητικά σχόλια της επικεφαλής των Πρασίνων κας Ρεβέκκας Χαρμ, ότι η Κύπρος είναι φορολογικός παράδεισος και καταφύγιο  φοροφυγάδων και λαθρομεταναστών, ζητώντας από τη Γερμανίδα Ευρωβουλευτή να  καταθέσει σχετικά  στοιχεία. Η κα Παπαδοπούλου  κάλεσε όλους  τους Ευρωβουλευτές να μην συγχύζουν την Κυπριακή Δημοκρατία με το παράνομο κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα.
 
Τόνισε επίσης εμφαντικά, πως το   θεμελιώδες δικαίωμα  ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και εργασίας που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή ιθαγένεια, παραβιάζεται κατάφορα στην Ευρωπαϊκή Κύπρο από την κατοχική Τουρκία. «Ως Κύπριοι   Ευρωπαίοι πολίτες ζητούμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για αποκατάσταση των καταπατημένων  ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας , ώστε  να απολαμβάνει ο προσφυγικός κόσμος και όλοι γενικά οι  Κύπριοι πολίτες, το θεμελιώδες δικαίωμα να ζούμε , να κινούμαστε και να  εργαζόμαστε ελεύθερα σε μια πατρίδα. χωρίς στρατούς κατοχής», ανέφερε η κα Παπαδοπούλου.
 
Η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στη σημερινή οικονομική κατάσταση, ζητώντας απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των  τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας με αναδρομική μάλιστα  ισχύ, ώστε  να προστατευτούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι  πολίτες  των χωρών του  Ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου) αλλά και Ιρλανδίας  από τις μονόπλευρες πολιτικές αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζει η  Τρόικα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"