Ισραήλ-Κύπρος: Συνεργασία και στην υγεία

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται να είναι το κλίμα συνεργασίας μεταξύ ιατρικών κέντρων στην Κύπρο με αντίστοιχα του Ισραήλ.
Ήδη, κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων με κέντρο του Ισραήλ, με στόχο πελάτες του που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να νοσηλευτούν στο Ισραήλ να μεταφέρονται στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο θέμα, συζητήθηκε έντονα σε πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού υγείας στη γειτονική χώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ιδιώτες που συνόδευσαν τον υπουργό είχαν συναντήσεις με τους επιχειρηματίες που διαχειρίζονται ιατρικά κέντρα στο Ισραήλ και διαφάνηκε πως υπάρχει προσοδοφόρο έδαφος συνεργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με Ισραηλινούς γιατρούς.
Η Κύπρος θεωρείται ιδανική για να προσελκύσει τόσο ασθενείς από αραβικές χώρες όσο και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αφού προσφέρει και ασφάλεια αλλά και ένα γνώριμο, σχετικά περιβάλλον.
Από την άλλη, το γεγονός ότι το επιστημονικό κομμάτι θα γίνεται σε συνεργασία με γιατρούς από το Ισραήλ οι οποίοι είναι εγνωσμένου κύρους, δημιουργεί ένα πολύ θετικό μείγμα για προσέλκυση ιατρικών επισκεπτών.
Η κρίση που επικρατεί στην Κύπρο, επηρέασε και τον κύκλο εργασιών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αφού πολλοί πελάτες τους επιλέγουν πλέον τα κρατικά νοσηλευτήρια για εξοικονόμηση. Την ίδια ώρα, οι ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία ανεβάζουν την τιμολόγηση για να διατηρήσουν τα έσοδα τους και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που δημιουργεί μεγάλες πιέσεις στους οικονομικούς διευθυντές τους.
Όπως αναφέραμε, μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με ισραηλινούς ενώ αρκετά νοσηλευτήρια και στην πρωτεύουσα αναζητούν τόσο συνεργασίες όσο και επενδυτές.
Ιδιαίτερο πρόβλημα φαίνεται να έχουν κάποια ιδιωτικά κέντρα που λειτούργησαν πρόσφατα και τα δεδομένα σήμερα, δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που αναφέρονταν στις μελέτες βιωσιμότητας που πραγματοποίησαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"