Ο Γιαννάκης Μάτσης παρεμβαίνει στα θέματα επικαιρότητας

Να αγοράσει το κράτος τις ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα– Να βοηθήσουμε την Ελλάδα με μερικά από τις δεκάδες δις δολάρια  που θα πάρουμε το Φυσικό Αέριο.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην ευρωβουλευτής, Γιαννάκης Μάτσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, διατύπωσε τις απόψεις του στα θέματα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, τις πρωτοβουλίες της Κύπρου για αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει τον Ελληνισμό καθώς και για το θέμα του φυσικού αερίου.

Σε ότι αφορά τον τρόπο χειρισμού του θέματος των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα καθώς και ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Κύπρος για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον ελληνισμό, ο Γιαννάκης Μάτσης έθεσε σημαντικά ερωτήματα.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, δύο είναι τα θέματα που τον απασχολούν επίμονα:

«Πρώτον, πώς αποτελεσματικά χειριζόμαστε το θέμα των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και πώς δικαιώνουμε οικονομικά έστω και πολύ καθυστερημένα τον προσφυγικό μας κόσμο. Δεύτερο, με ποιες αποφασιστικές πρωτοβουλίες της Κύπρου μπορούμε να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον ελληνισμό και να μεταφέρουμε μήνυμα πρακτικής συμπαράστασης και ελπίδας στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό ανακόπτοντας ή ανατρέποντας τα οποιαδήποτε ξένα συμφέροντα και επιβουλές». 

Για το θέμα των κατεχομένων περιουσιών, ο κ. Μάτσης ανέφερε ότι στόχος της Τουρκίας, όπως τονίζεται από τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, είναι η εγκατάσταση ενός εκατομμυρίου Τούρκων στην Κύπρο και διερωτήθηκε πώς αντιδρούμε για να αποτρέψουμε την Τουρκοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας. Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, εισηγήθηκε : «Να εξαγγελθεί η ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ικανοποιήσει επιτέλους τον προσφυγικό μας κόσμο καταθέτοντας μέχρι και ένα δισεκατομμύριο ευρώ με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής στα ελληνοκυπριακά χέρια των κατεχομένων σήμερα περιουσιών μας». 

Όσον αφορά στη δεύτερη εισήγησή του, είπε ότι η Κύπρος δεν επιτρέπεται να παραμείνει απαθής θεατής στον εξευτελισμό και την ιστορική οικονομική καταστροφή στην οποία περιέπεσε η Ελλάδα. Εισηγήθηκε ότι εντός των προσεχών 24 μηνών ή και ενωρίτερα, «να προσφέρουμε στον Ελληνικό λαό την αντιμετώπιση πολύ σημαντικού μέρους του συνόλου των οικονομικών χρεών και υποχρεώσεών του. Έχουμε υποχρέωση να το πράξουμε με όλη μας τη διάθεση χωρίς καθυστέρηση», υπέδειξε ο κ. Μάτσης. 

Γι’ αυτόν το σκοπό είπε ο κ. Μάτσης, να διαθέσουμε μέρος από τα οικονομικά οφέλη που θα έχουμε από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων – φυσικού αερίου και πετρελαίου -  που όπως έχει διαπιστωθεί, πρόσθεσε,  υπάρχουν κοιτάσματα στα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ,  αξίας  πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων  δολαρίων, παρατήρησε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"