Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ κατηγορούν την Αντιπολίτευση ότι κτυπά τους θεσμούς

«Για όλα φταίει η αδημονία του Αναστασιάδη για την εξουσία»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, με ανακοινώσεις του αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την επίρριψη ευθύνης από την Αστυνομία στους δύο ανώτατους  αξιωματικούς του Ναυτικού, Ιωαννίδη και Λάμπρου, εξαπολύουν προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη. 

Ο  Κυβ. Εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη και την ηγεσία του ΔΗΣΥ «να αναλογιστούν σε ποιες επικίνδυνες κακοτοπιές οδηγούν τον τόπο με τέτοιες συμπεριφορές». Τους καλούμε, είπε, «να τιθασεύσουν την αδημονία τους για εξουσία, που τους εξωθεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Συμπεριφορές που τελικά αποκαλύπτουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευτούν την έκρηξη στο Μαρί για να υποχρεώσουν τον Πρόεδρο σε παραίτηση και να δώσουν στον κ. Αναστασιάδη την πολυπόθητη ευκαιρία να αναρριχηθεί στην εξουσία».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «το πιο επικίνδυνο από όλα όσα είπε ο κ. Αναστασιάδης, είναι η αντίληψη που κατέθεσε για τη δημοκρατία». Ο κ. Αναστασιάδης, πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θεωρεί πραξικόπημα το να ασκεί τα καθήκοντά του ένας δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος, ενώ ‘απαύγασμα της δημοκρατίας’ αποτελεί για τον κ. Αναστασιάδη «η αντισυνταγματική ανατροπή ενός δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου».

Περαιτέρω, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι «αυτή η αντίληψη περί δημοκρατίας του κ. Αναστασιάδη ξυπνά εφιάλτες από το πρόσφατο παρελθόν και θα τον κυνηγά και στο μέλλον».

Σε μια στιγμή αυτοκριτικής, πρόσθεσε, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την κατάσταση την οποία βιώνουμε ως ‘τεχνηέντως’ δημιουργηθείσα κρίση. «Πράγματι αυτή είναι η συμπεριφορά του κ. Αναστασιάδη και της αντιπολίτευσης όλο αυτό τον τελευταίο καιρό. Προσπαθούν να προκαλέσουν κρίση για ιδιοτελείς σκοπούς».

Η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, μετά την επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κλιμακώνει την καταστροφική της πολιτική με επιθέσεις εναντίον και άλλων πολιτειακών θεσμών και οργάνων της Δημοκρατίας όπως είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία.

«Είναι φανερό ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί τη στοχοποίηση, τον εκφοβισμό και την απαξίωση όποιου τολμά, ασκώντας τα καθήκοντά του, να διατυπώνει διαφορετική αντίληψη από την άποψη που προσπαθεί με όλα τα μέσα να επιβάλει η αντιπολίτευση –άποψη, την οποία είχε ήδη έτοιμη από την πρώτη στιγμή της έκρηξης. ‘Φταίει ο Χριστόφιας, να παραιτηθεί ο Χριστόφιας!’», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος μίλησε για «κατάπτυστο πόρισμα» και για «δουλική συμπεριφορά» της Αστυνομίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η δήλωση που έκανα απαντά και στις δηλώσεις του κ. Ομήρου και στις δηλώσεις του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεν είναι τυχαίο που έχω αναφερθεί στην αντιπολίτευση και στον τρόπο με τον οποίο θέλουν να απαξιώσουν και να εκφοβίσουν πολιτειακούς θεσμούς και πρόσωπα».

Σε ερώτηση κατά πόσον η διαρροή σε ΜΜΕ σε σχέση με το πόρισμα της Αστυνομίας για την έκρηξη στο Μαρί δημιουργεί προβλήματα στην όλη κατάσταση και κληθείς να σχολιάσει ότι στο πόρισμα φαίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες σε δύο θύματα της έκρηξης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «εμείς δεν σχολιάσαμε τις διαρροές, όπως προσπαθήσαμε πάρα πολύ, πριν από το πόρισμα του κ. Πολυβίου, να μη σχολιάσουμε, επίσης, πολλές διαρροές που γίνονταν στον Τύπο με τα ανάλογα ζητήματα που έθετε η αντιπολίτευση πριν από το πόρισμα Πολυβίου. Την ίδια στάση θα κρατήσουμε και τώρα. Δεν σχολιάζουμε διαρροές».

Αλλά, κατέληξε ο Εκπρόσωπος, «διερωτώμαι, η αντιπολίτευση τώρα ανακάλυψε αυτήν την ευαισθησία περί διαρροών;».

Το ΑΚΕΛ
Όσο κι αν ακουστεί παράδοξο, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, θα ξεκινήσω με κάτι που είπε ο κ. Αναστασιάδης και με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα. ''Η δημιουργία τεχνητής κρίσης ή αμφισβήτησης δεν ωφελεί κανέναν αλλά αντίθετα καλλιεργεί την απαξίωση και πολλές φορές το μίσος''.

Τι έπραξε όμως ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ακόμα και σήμερα με τις δηλώσεις του; Δεν έμεινε χαρακτηρισμός και ύβρις που δεν εκστόμισε. ''Ανεγκέφαλους, αχρείους, συνωμότες, νοσηρούς εγκεφάλους και θρασύδειλους'' αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος του, ελλείψει επιχειρημάτων, καταφεύγει στις ύβρεις, προκαλεί την απαξίωση, το φανατισμό και το μίσος και συνακόλουθα συνεχίζει να προκαλεί τεχνηέντως κρίση.

Ο ΔΗΣΥ και οι όψιμοι πολιτικοί του συνοδοιπόροι από την πρώτη στιγμή της έκρηξης στο Μαρί, αντί της υπεύθυνης πολιτικής στάσης έναντι του λαού, επέλεξαν τις ακρότητες, τις υπερβολές και τον πολιτικό κανιβαλισμό εκμεταλλευόμενοι για μικροκομματικές σκοπιμότητες τον πόνο και το συγκλονισμό που προκάλεσε στο λαό μας το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί.

Με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας, συνεχίζουν την καλλιέργεια του φανατισμού και του μίσους με την πρόσφατη εξαγγελία για την εκτέλεση πολιτικού πραξικοπήματος κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τα άλλα ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κατάγγειλε ως πολιτικό πραξικόπημα την παραμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη θέση που ο Λαός και το Σύνταγμα τον έχουν ορίσει. Απορρίπτοντας ταυτόχρονα ότι αυτό που πραγματικά συνιστά πολιτικό πραξικόπημα είναι η ενσυνείδητη πρόκληση πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, με στόχο τον εξαναγκασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε παραίτηση.

Σε ότι αφορά στους βαριούς χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις που εκστόμισε τόσο ο πρόεδρος του Συναγερμού όσο και ο πρόεδρος της Βουλής κατά της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα, που είχε την εποπτεία του ανακριτικού έργου, δεν έχουμε τίποτε επί της ουσίας να σχολιάσουμε. Διερωτόμαστε όμως και μαζί μας πιστεύουμε ότι διερωτάται και ο κάθε καλόπιστος πολίτης ως προς τα εξής:

Πρώτο: Πού πήγε η μέχρι χθες υπέρμετρη ευαισθησία τους για την ανάγκη επίδειξης σεβασμού στους θεσμούς; Μήπως η Αστυνομία και ο Γενικός Εισαγγελέας δεν θεωρούνται θεσμοί αλλά ένα μονάχα άτομο, επικεφαλής Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο απόλυτος θεσμός;

Δεύτερο: Πώς γίνεται να απαγορεύουν στο ΑΚΕΛ να αμφισβητεί, όχι το θεσμό της ερευνητικής επιτροπής ή τον ίδιο τον κ. Πολυβίου αλλά τα διάτρητα συμπεράσματα του πορίσματος του, προβάλλοντας το ως θέσφατο ενώ την ίδια ώρα εκείνοι, πριν ο αλέκτωρ λαλλήσαι τρις να αρνούνται τον εαυτό τους και να αφορίζουν την Αστυνομία και τον Γ. Εισαγγελέα; Χωρίς καν να γνωρίζουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, παρά μόνο τις αναφορές σε ένα δημοσίευμα.

Τρίτο: Αν δικαιολογημένα, η έκθεση της Αστυνομίας τίθεται υπό την κρίση της κοινωνίας αλλά και θεσμικά βρίσκεται στην κρίση του Γ. Εισαγγελέα και του Δικαστηρίου γιατί οι κύριοι Αναστασιάδης, Ομήρου και Ν. Παπαδόπουλος έσκιζαν τα ιμάτια τους στην ενάσκηση του δικαιώματος μας για κριτική αποτίμηση των πέρα για πέρα αυθαίρετων συμπερασμάτων του ενός και μόνο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, του οποίου μάλιστα τα ευρήματα δεν υπόκεινται σε κανενός είδους άλλο θεσμικό έλεγχο.

Τέταρτο: Δεν πρόκειται για ερώτημα, αποτελεί βεβαιότητα! Ο καθένας αντιλαμβάνεται πώς θα αντιδρούσαν οι κ. Αναστασιάδης, Ομήρου και Ν. Παπαδόπουλος αν το πόρισμα Πολυβίου δεν ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, με την έννοια ότι δεν θα συνέπιπτε με τις δικές τους θέσεις όπως αυτές δημόσια ξεκίνησαν να προβάλλονται τρεις ώρες μετά το δυστύχημα στο Μαρί και έχοντας πλήρη άγνοια των γεγονότων.

Αναφορικά με την επιβεβαίωση από τον κ. Αναστασιάδη της προχθεσινής μυστικής συνάντησής του με την ομάδα των λεγόμενων Αφυπνισθέντων-Αγανακτισμένων, τα αμείλικτα ερωτήματα που θέσαμε προβάλλουν ακόμα εντονότερα.

Ολοκληρώνω τη δήλωση μου με μία προσφιλή έκφραση του κ. Αναστασιάδη. ''Ας σοβαρευτούμε επιτέλους ''. Για το καλό του τόπου και του Λαού μας, σε τούτες τις καθοριστικές για το μέλλον της Κύπρου στιγμές, ας επιδείξουμε αλληλοσεβασμό και τον ελάχιστο σεβασμό στους θεσμούς.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"