Δεν έγινε παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από την Τουρκία

Αλλά καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παραβίαση των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά πολεμικά πλοία, δήλωσε χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, προσθέτοντας ότι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Σε δηλώσεις στην Χοιροκοιτία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Προσφυγικού Σωματείου ''Αγιος Πολυχρόνιος'' Μελάναρκας, ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και τις πληροφορίες ότι πολεμικά πλοία του Τουρκία πλέουν ανοικτά της Κύπρου.

«Παρακολουθούμε όλες αυτές τις κινήσεις με τα διάφορα αρμόδια τμήματα», ανέφερε και σημείωσε ότι «δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παραβίαση των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλέουν ανοικτά σε διεθνή ύδατα τα οποία όμως καλύπτονται από τον εναέριο χώρο τον οποίο ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Σε εκείνο το χώρο σημειώνονται και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και γι' αυτό τον λόγο γίνονται οι αναγκαίες παραστάσεις».

Ο Υπουργός εξήγησε ότι «για να μπεις στον εναέριο χώρο ενός κράτους, τον εναέριο χώρο τον οποίο καλύπτει αυτό το κράτος, θα πρέπει να δώσεις ειδοποίηση» και σημείωσε πως «παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου είναι καθημερινό φαινόμενο».

Ερωτηθείς κατά πόσον παρενοχλήθηκε η Πολιτική Αεροπορία από τουρκικά μαχητικά, ο κ. Φλουρέντζος απάντησε: «όχι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ο,τιδήποτε απολύτως».

Ως προς το θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών και κληθείς να σχολιάσει ότι «κινδυνεύουν με κατάρρευση», ο Υπουργός απάντησε πως «δεν είναι δικαιολογημένο αυτό που συμβαίνει όλες αυτές τις μέρες. Ας μη ξεχνούμε ότι ο θεσμός των δημόσιων συγκοινωνιών δημιουργήθηκε από αυτή την Κυβέρνηση, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα αυτής της διακυβέρνησης και επομένως δεν πρόκειται να αφεθεί να καταρρεύσει».

Πρόσθεσε ότι «στους προϋπολογισμούς υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι. Όμως, με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε με τις ανάλογες εταιρείες υπάρχει και η πρόνοια για τον έλεγχο του κόστους ανά χιλιόμετρο. Γίνεται αυτή τη στιγμή ο έλεγχος του κόστους ανά χιλιόμετρο με βάση τους λογαριασμούς που έχουν υποβάλει οι εταιρείες, θα συμφωνήσουμε μαζί τους και εάν θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα για να κινηθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες αυτό θα γίνει», κατέληξε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"