Η Ελλάδα σε ασφυκτικό κλοιό από δανειστές και ΕΕ

Παπαδήμος: «Αν δεν κλείσουμε το PSI ως την Τετάρτη, το χάσαμε το τρένο»

ΑΘΗΝΑ: Ώρα δύσκολων αποφάσεων για τους κκ. Παπαδήμο και Βενιζέλο, καθώς οι πιέσεις των δανειστών και ΕΕ δημιουργούν κλίμα ασφυξίας σε κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές.

 «Το PSI πρέπει να λυθεί ως τα μέσα της εβδομάδας. Αν όχι, χάσαμε το τρένο...» επισημαίνει ο κ. Λ. Παπαδήμος στους πολιτικούς αρχηγούς και στους υπουργούς. Όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, αν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του χρέους και για το νέο μνημόνιο ως την ερχόμενη Τετάρτη, τότε δεν επαρκεί ο χρόνος ώστε να υπάρξει εγκαίρως χρηματοδότηση για το ομόλογο των 14,5 δισ.
ευρώ στις 20 Μαρτίου.

Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ραντεβού της Ελλάδας με τη χρεοκοπία. Ο Πρωθυπουργός έχει έναν μετρημένο τρόπο να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αφήνει μουδιασμένους τους συνομιλητές του. «Τα πράγματα είναι οριακά. Είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα» επαναλάμβαναν σοκαρισμένοι, ο ένας μετά τον άλλον, οισυνομιλητές του, φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Έπειτα από σύσκεψη χθες το απόγευμα με τους Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, τα κόμματα των οποίων  στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ Λουκάς Παπαδήμος  μετέβη στις Βρυξέλλες  για την κρίσιμη συνεδρία κορυφής της ΕΕ. την Ελλάδα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"