Κινητοποίηση για αποφυγή εργασιακής αναταραχής

Εκρηκτικό κλίμα έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις μετά την κατάρρευση των συνομιλιών Εργοδοτών και Συντεχνιών και την απόφαση της ΟΕΒ για άμεσο πάγωμα μισθών και ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα.  Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους με επιδίωξη την άρση του αδιεξόδου και αποφυγή της αναταραχής.

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει από σήμερα η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία θα έχει συνάντηση με τις συντεχνίες και αύριο Τρίτη με την ΟΕΒ. Μέσα από αυτές τις διερευνητικές συναντήσεις, θα διαφανεί ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Υπουργείο Εργασίας.

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους παραδέχεται, ωστόσο, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η ανακοίνωση της ΟΕΒ πυροδοτεί το ήδη βεβαρημένο εργασιακό κλίμα.

Οι συντεχνίες χαρακτηρίζουν μονομερή και προκλητική ενέργεια τη απόφαση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων να συστήσει σε όλα τα μέλη της διετές πάγωμα του συνολικού μισθολογικού κόστους.

 Από πλευράς της η ΟΕΒ, δεν προτίθεται να αποσύρει την απόφαση της, από τη στιγμή που δεν υπάρχει, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, κάποια ουσιαστική εξέλιξη για συμφωνία.

Αν δεν δοθεί η ΑΤΑ τώρα και υπάρξει συμφωνία μετά από 15 ημέρες, τότε αυτό μπορεί να δοθεί και αναδρομικά,  είναι η θέση της ΟΕΒ. Θα αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των διαμεσολαβητικών επαφών. εν μέσω βεβαίως και των εκκλήσεων προς τις δύο πλευρές από τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, και τα άλλα κόμματα. που χαρακτηρίζουν ζημιογόνα για την οικονομία την οποιαδήποτε σύγκρουση στον εργασιακό τομέα.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"