Τραγωδία με 28 νεκρούς σε σήραγγα στην Ελβετία

22 είναι 12χρονοι μαθητές από το Βέλγιο

Είκοσι οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους 22 μαθητές από το Βέλγιο, σκοτώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ της νότιας Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, όπως μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA-ATS.

Το πούλμαν έφερε βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με το SDA-ATS. Το όχημα που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν, προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε. Το πούλμαν παρεξέκλινε τις πορείας του για λόγο που παραμένει άγνωστος και σφηνώθηκε στον τοίχο της σήραγγας.

Το πούλμαν μετέφερε 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας, από τις πόλεις Λόμελ και Χέβερλι. Τα παιδιά επέστρεφαν από διακοπές στα χιόνια και πηγαίνοντας στη χώρα τους.
Οι δύο οδηγοί του πούλμαν σκοτώθηκαν στο τροχαίο. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία του Βαλέ, διευκρίνισε το SDA-ATS.

Η  πλειοψηφία των παιδιών ήταν ηλικίας περίπου 12 ετών. Οι τραυματισμένοι μαθητές  μεταφέρθηκαν  σε νοσοκομεία της Λωζάννης, της Βέρνης και άλλων ελβετικών πόλεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"