Στην τελική ευθεία ο ΔΗΣΥ για την ανάδειξη υποψηφίου για το 2013

Στην κούρσα και η Ελένη Θεοχάρους.- Αναστασιάδης: «Τη συγχαίρω για το θάρρος της».- Η εκλογή το Σάββατο από τα 1003 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Κάλπες θα στηθούν τελικά στο Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις Προεδρικές Εκλογές του 2013. Και αυτό γιατί πέραν του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, υποψηφιότητα για το χρίσμα υπέβαλε από το Στρασβούργο, με email, και η Ευρωβουλευτής του κόμματος Ελένη Θεοχάρους.  Οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν χθες το πρωί και η εκλογή θα γίνει το Σάββατο το πρωί με μυστική ψηφοφορία από τα 1003 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος.

Σήμερα συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ το οποίο θα επικυρώσει τις 2 υποψηφιότητες και θα τις στείλει στο ανώτατο συμβούλιο.

Στις δηλώσεις του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Παναγιώτη Αντωνίου, ο κ. Αναστασιάδης  ανέδειξε τους λόγους για τους οποίους θέλει να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας. Και προχώρησε σε νέο άνοιγμα προς τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο κ. Αναστασιάδης χαιρέτισε «το θάρρος της κυρίας Θεοχάρους», όπως είπε, για να υποβάλει υποψηφιότητα. Η υποψηφιότητα της κυρίας Θεοχάρους, αποδεικνύει τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ. Ο κ. Αναστασιάδης μάλιστα, με το πέρας της υποβολής της υποψηφιότητας του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Θεοχάρους, την οποία και συνεχάρη για την απόφασή της. 

Μιλώντας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι οι κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, απαιτούν μία ηγεσία με αποφασιστικότητα, τόλμη και συλλογικότητα.

Προανήγγειλε παράλληλα, ότι στην ομιλία του στο Ανώτατο Συμβούλιο, θα καταθέσει προτάσεις, ως περίγραμμα προεκλογικού προγράμματος, το οποίο μέσα από διάλογο με την κοινωνία, θα καταλήξει σε κοινές προγραμματικές θέσεις. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι οι κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος αλλά και τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτούν ηγεσία με αποφασιστικότητα και τόλμη η οποία μέσα από συλλογικότητα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως μέσα από τη συλλογικότητα αλλά και με βάση τις προτάσεις που ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει ως περίγραμμα προγράμματος, στις 17 Μαρτίου ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου, θα διεξαχθεί ένας διάλογος και με την κοινωνία αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, έτσι ώστε «να καταλήξουμε», όπως δήλωσε, «κατά την επιθυμία, ελπίζω, του συνόλου ή της συντριπτικής πλειοψηφίας σε κοινές προγραμματικές θέσεις έτσι ώστε από τούδε και στο εξής οι συνεργασίες να στηρίζονται στο κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι στις όποιες συναλλαγές».

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε «με ιδιαίτερη ικανοποίηση» το γεγονός ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες που το κόμμα διασφαλίζει «επέτρεψαν σε ένα καταξιωμένο στέλεχος, την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, να θέσει και η ίδια την υποψηφιότητα της στην κρίση του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος».

Διαβεβαίωσε δε ότι στο πλαίσιο της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου «θα διασφαλιστούν απ’ άκρου εις άκρον και με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Ανέφερε επίσης ότι η κ. Θεοχάρους θα έχει απεριόριστο χρόνο, αν το θελήσει, για να αναπτύξει τις δικές της σκέψεις και προβληματισμούς και τόνισε ότι ο ίδιος για χάρη της διασφάλισης των άψογων διαδικασιών που το κόμμα επιθυμεί να ακολουθήσει αλλά και για να μην θεωρηθεί ότι επηρεάζεται το αποτέλεσμα δεν προέβη «στο διορισμό του 30% των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου, που το καταστατικό προνοεί».

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι νοιώθει περήφανος «γιατί αυτό το κόμμα» όπως είπε, «έχει πρωτοπορήσει στην καθιέρωση των δημοκρατικών διαδικασιών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα ακολουθήσουν αυτές τις διαδικασίες μέχρι τέλους και θα πορευτούν συλλογικά για να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα διλήμματα της πατρίδας.

«Ιδιαίτερα ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για τις Προεδρικές Εκλογές» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η υποβολή υποψηφιότητας εκ μέρους της Ελένης Θεοχάρους διασπά την ενότητα του κόμματος, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως «αντίθετα, σφυρηλατεί την ενότητα», εξηγώντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε προβλήματα ούτε αδιέξοδα» αλλά «απαντήσεις μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες».

«Γι’ αυτό και χαιρέτισα το θάρρος που επιδεικνύει η κ. Θεοχάρους, ναι να θέσει υποψηφιότητα. Και είχε κάθε δικαίωμα, και εκείνη και το οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματος» συμπλήρωσε.

Μήνυμα  Θεοχάρους  «προς κάθε Κύπριο πολίτη, χωρίς κομματική διάκριση».

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, σε δελτίο Τύπου από το Γραφείο της, αναφέρει ότι ''σήμερα είχα την τιμή να υποβάλω την υποψηφιότητά μου στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ για να διεκδικήσω, ενώπιον του Ανωτάτου Συνεδρίου, το χρίσμα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2013''. 

Πιστεύω, αναφέρει η κ. Θεοχάρους, ότι έχουμε υποχρέωση να μετατρέψουμε το σημερινό πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής και ανασυγκρότησης της πατρίδας μας σε ισχυρή και νικηφόρα πορεία και να μην εξανεμίσουμε με πολυδιάσπαση και ασύντακτες κινήσεις τις ελπίδες του λαού. 

''Πιστεύω ακόμη πως πρέπει με εντιμότητα, ύψιστη πολιτική ηθική και υπευθυνότητα να διατυπώσουμε νέο πολιτικό λόγο αποτελεσματικής και υπερκομματικής διακυβέρνησης, που θα εδραιώσει το αίσθημα δικαιοσύνης ανάμεσα στο λαό'', προσθέτει. 

Αισθάνομαι, συνεχίζει, ότι με τη δική μου πρόταση μπορούμε να αποφύγουμε την απομόνωση, τη στεγανοποίηση σε αντιπαραγωγικές εμμονές και σε αποκλεισμούς, απευθυνόμενοι σε κάθε Κύπριο πολίτη, χωρίς καμιά κομματική διάκριση αλλά με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς λειτουργίας και στα συλλογικά όργανα των άλλων κομμάτων. 

''Προτείνω να προχωρήσουμε διεκδικώντας τη διακυβέρνηση του τόπου, στη βάση προγράμματος αρχών και αξιών, με αταλάντευτη προσήλωση στη στρατηγική της απελευθέρωσης της Κύπρου και της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στο λαό, ούτως ώστε ο επόμενος Πρόεδρος να είναι απαλλαγμένος από όλες τις αντιδημοκρατικές δεσμεύσεις του παρελθόντος'', καταλήγει η κ. Θεοχάρους.

Ο Α. Πιτσιλλίδης στηρίζει Αναστασιάδη

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Πιτσιλλίδης, σε γραπτή ανακοίνωση, εκφράζει τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη για το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2013. 

«Με σεβασμό στο ιερό δικαίωμα της εκλεκτής φίλης και συναγωνίστριας, Ελένης Θεοχάρους, να υποβάλει υποψηφιότητα μέσα από την ενδεδειγμένη οδό των διαφανών και κρυστάλλινα δημοκρατικών εσωκομματικών διαδικασιών του ΔΗΣΥ, προσωπικά επιθυμώ να εκφράσω ανενδοίαστα την ολόθερμή μου στήριξη στην υποψηφιότητα του Προέδρου της Παράταξης Νίκου Αναστασιάδη», αναφέρει. 

Προσθέτει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αποτελεί «αδιαφιλονίκητη επιλογή εθνικής ευθύνης, μακριά από άγονο και ολέθριο διχασμό, έμπειρης και υπεύθυνης διαχείρισης των οικονομικών και γεωστρατηγικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και αναπροσανατολισμού της Κύπρου στις ράγες της ανάπτυξης και της ελπίδας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"