Παράταση στις παράνομες διατρήσεις έδωσε η Βουλή

Νέα παράταση διάρκειας δεκαοκτώ μηνών δόθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στους κάτοχους μη αδειοδοτημένων φρεατίων, παρόλο που η πλειοψηφία των βουλευτών που τοποθετήθηκε εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εξακολουθεί να υφίσταται αυτό το πρόβλημα που συντείνει στην εφαλμύριση του υδροστρώματος της Κύπρου. 

Τροπολογία του ΔΗΣΥ για παράταση δύο χρόνων αποσύρθηκε από το βουλευτή Ζαχαρία Ζαχαρίου μετά από τη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια, ενώ πρόταση του βουλευτή ΔΗΚΟ Αγγελου Βότση για επαναφορά στην αρχική πρόταση της Κυβέρνησης των έξι μηνών απορρίφθηκε επίσης λόγω του ότι η συμφωνία των δεκαοκτώ μηνών ήταν συμβιβασμός στον οποίο είχε καταλήξει η Επιτροπή κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων της με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο εκ των εισηγητών της πρότασης νόμου, που αρχικά προέβλεπε παράταση τριών χρόνων, βουλευτής ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάνης απηύθυνε έκκληση προς όλους να δοθεί η παράταση, έκανε λόγο για το γεγονός ότι πρόκειται για παγκύπριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. ''Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοθεί η παράταση των δύο χρόνων ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο'', είπε. 

Τη συμφωνία που επετεύχθη για παράταση δεκαοκτώ μηνών υποστήριξε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Γαβριήλ. ''Φάνηκε μέσα από τη διαδικασία ότι το περιθώριο που δόθηκε δεν ήταν αρκετό'', ανέφερε, προσθέτοντας ότι ''το Τμήμα Υδάτων σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις να εντατικοποιήσουν τις ενημερώσεις προς τους γεωργούς έτσι ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους''. 

Για 5.000 παράνομες διατρήσεις πριν από ένα χρόνο με βάση συντηρητικά στοιχεία των αρμοδίων έκανε λόγο ο βουλευτής ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής, προσθέτοντας ότι κατατέθηκαν μόνο 700 αιτήσεις. ''Αυτό το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την Κύπρο'', είπε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα Κοκκινοχώρια, στο Κίτι και στη Γεροσκήπου, όπου εισχωρεί το θαλάσσιο νερό στο υπέδαφος λόγω των παράνομων διατρήσεων. ''Δεν είναι το κράτος που φταίει είναι οι ενδιαφερόμενοι που δεν πήγαν να κάνουν τις αιτήσεις'', υπογράμμισε. 

Στήριξη στη συμφωνία για παράταση δεκαοκτώ μηνών εξέφρασε και ο βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης. ''Να τιμήσουμε τις διαβουλεύσεις, τις συζητήσεις στην προσπάθεια να βρεθεί μια συναινετική βάση'', είπε. 

Για περιβαλλοντικό έγκλημα έκανε λόγο ο βουλευτής Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, λέγοντας ότι θα καταψηφίσει την πρόταση νόμου. ''Θα συνεχίσει μια παρανομία η οποία πλήττει το δημόσιο συμφέρον'', ανέφερε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιθανόν να εκλεγεί με δέσμευση ότι θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη χαλάρωση.


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8728

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"