Έρογλου: «Το πάρε – δώσε άρχισε πριν από τη Νέα Υόρκη»

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και προκλήσεων ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε δηλώσεις του στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι η διαδικασία του πάρε - δώσε άρχισε πριν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης στην Κύπρο.

Επανέλαβε τη θέση ότι οι συνομιλίες δεν είναι δυνατόν να κρατήσουν εσαεί, ενώ για τη διεθνή διάσκεψη ανέφερε ότι αυτή θα είναι τετραμερής ή πενταμερής και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Αναφερόμενος στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο κ. Ερογλου είπε ότι τα νερά της ανατολικής Μεσόγειου «άρχισαν να θερμαίνονται» και αυτό δείχνει ότι η συμφωνία για το Κυπριακό δεν πρέπει να καθυστερήσει, προσθέτοντας ότι τόσο οι Τ/κ όσο και ο ΓΓ του ΟΗΕ πιστεύουν ότι οι έρευνες για πετρέλαιο είναι στοιχείο που πρέπει να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης συνάντησης με το ΓΓ των ΗΕ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής του πάρε-δώσε, ο Ντερβίς Ερογλου ανέφερε ότι το πάρε-δώσε έχει ήδη αρχίσει από την Κύπρο, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια.

πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8706

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"