Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Η Αστυνομία συνιστά σε αγοραστές μεταχειρισμένων να ελέγξουν τα στοιχεία τους

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων είπε πως ''από τις μέχρι τώρα ανακρίσεις και εξετάσεις, προκύπτει ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις οι ύποπτοι, σε συνεργασία, εξασφάλιζαν από καταστρεμμένα ή αποσυρμένα αυτοκίνητα, συνεπεία τροχαίων δυστυχημάτων ή φθοράς, τον αριθμό πλαισίου (shashi number), το οποίο τοποθετούσαν σε κλεμμένο όχημα της ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος, καθώς και τις πινακίδες εγγραφής''.

 Προκαταρκτικά φαίνεται, ανέφερε, να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ενέχονται οι ύποπτοι, ωστόσο αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέσα από το ανακριτικό έργο που διεξάγεται αλλά και την επιστημονική μαρτυρία που αναμένεται.

Η Αστυνομία (Τ.Α.Ε. Αρχηγείου) προχώρησε δυνάμει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη 29χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων.

Οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 4ήμερης κράτησης. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση ήδη τέσσερα πρόσωπα τελούν υπό 6ήμερη κράτηση.

Ανέφερε ότι από την 01/01/11 μέχρι 02/11/11 έχουν κλαπεί και δεν βρέθηκαν συνολικά, ανά το παγκύπριο, 316 μηχανοκίνητα οχήματα.
''Καλούμε όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που προέβησαν σε αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατά το τρέχον έτος, όπως διεξέλθουν τον κατάλογο των κλοπιμαίων οχημάτων, για να διαπιστώσουν κατά πόσον, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατοχή τους όχημα με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά (μοντέλο, χρώμα και αρ. εγγραφής) με αυτά που έχουν καταγγελθεί ως κλοπιμαία'', πρόσθεσε.

Η έκκληση, είπε, καλύπτει και τους νόμιμους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οχήματος τους που προφανώς καταστράφηκε συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος ή αποσύρθηκε λόγω φθοράς, να τοποθετήθηκαν σε ίδιου τύπου κλοπιμαίο αυτοκίνητο και να κυκλοφορεί με «νομιμοφανή τρόπο», γεγονός που μπορεί να υποπέσει στην αντίληψή τους.
Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Κατσουνωτός, θα πρέπει απαραίτητα να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία ώστε να υποβοηθηθεί το έργο της ανάκρισης, σε σχέση με τις συνθήκες απόσυρσης, καταστροφής ή και αγοραπωλησίας του αυτοκινήτου.

''Καλούμε και παράλληλα προτρέπουμε τους πιθανούς σημερινούς ιδιοκτήτες των κλοπιμαίων αυτοκινήτων που καταγράφονται στον κατάλογο, να επικοινωνήσουν και ενημερώσουν σχετικά την Αστυνομία. Σε διαφορετική περίπτωση, η απόκρυψη ή η αποσιώπηση του γεγονότος σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα περιστατικά της υπόθεσης αλλά και τις περιστάσεις αγοραπωλησίας του αυτοκινήτου, δυνατόν να στοιχειοθετούν το αδίκημα της κλεπταποδοχής'', συμπλήρωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"