Πισσαρίδης: «Δεν λύονται τα προβλήματα με τις φορολογίες»

"Επικίνδυνο να περιμένουμε ότι θα σωθούμε από το Φυσικό Αέριο" 

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης έξέφρασε την άποψη ότι είναι επικίνδυνο να περιμένουμε ότι η κυπριακή οικονομία θα σωθεί από τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενη εξεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ανέφερε επίσης  ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρόσφατα είχε ζητήσει τη συμβουλή του σχετικά με τα προβλήματα ανεργίας της χώρας. Από την άλλη η Κυπριακή Δημοκρατία δεν το έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, είπε ότι οι προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης δεν συνιστούν κινδυνολογία και χαρακτήρισε τα προβλήματα σοβαρά.

Μέχρι στιγμής είπε, η Κύπρος δεν έχει καταφέρει να πείσει τους οίκους αξιολόγησης ότι προβαίνει στη θέσπιση των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι ακόμη ψηλό, τα έξοδα στο δημόσιο ανεβαίνουν και δεν λαμβάνονται μέτρα σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίση. Όσο συνεχίζει αυτή η κατάσταση θα αυξάνονται τα επιτόκια και το κράτος δεν θα μπορεί να δανειστεί με κίνδυνο να φτάσουμε σε ένα σημείο που να μην μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», είπε.

 «Υπάρχει μια απραξία λες και περιμένουμε να έρθει ο από μηχανής θεός και να μας σώσει.»
Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν πριν από δύο χρόνια τόνισε, αλλά ακόμη και σήμερα δεν είναι αργά. Πρέπει είπε, να περιορίσουμε τα έξοδα του δημοσίου, ξεκινώντας από την ΑΤΑ, τον 13ο μισθό και τους νέους διορισμούς.
«Καμμία χώρα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα χρέους ανεβάζοντας απλά τη φορολογία. Πρέπει να μειωθούν τα έξοδα του κράτους.»

Αναφερόμενος σε στατιστικά, είπε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελούν ίσως τις μόνες χώρες στις οποίες τα έξοδα του δημόσιου τομέα ανεβαίνουν την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα τα εισοδήματα των υπαλλήλων μειώνονται και η ανεργία ανεβαίνει.

«Είμαστε επίσης από τις μοναδικές χώρες που ισχύει ακόμα η ΑΤΑ και για αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"