Νέα μέτρα εντός των ημερών προαναγγέλλει ο Καζαμίας

Για τον πλούτο και τον δημόσιο τομέα

Σε επικείμενα μέτρα για τον πλούτο, την πολυτέλεια και το δημόσιο αναφέρθηκε χθες ο Κίκης Καζαμίας, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν και η κατάσταση στα δημοσιονομικά είναι υπό έλεγχο η κυβέρνηση εντούτοις επεξεργάζεται και τρίτο πακέτο μέτρων», είπε.

Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο για στόχευση των κοινωνικών παροχών ενώ στο τραπέζι τέθηκαν και οι σκέψεις για το τρίτο πακέτο 
μέτρων.

«Είναι θέμα μερικών εικοσιτετραώρων να ολοκληρωθούν οι νέες προτάσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για δημοσιονομική εξυγίανση και να γνωστοποιηθούν».

Χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «τα νέα μέτρα θα αφορούν τον πλούτο και την πολυτέλεια αλλά και περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν τον δημόσιο τομέα».

Ο κ. Καζαμίας απέρριψε επίσης ότι είτε ο ίδιος είτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαναν οποιαδήποτε αναφορά στο τρίτο πακέτο.

«Αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος χθες στη ΣΕΚ είναι ότι το νομοσχέδιο για στόχευση των κοινωνικών θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και εν συνεχεία στη βουλή».

Παράλληλα έντονα ενοχλημένος από τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου είπε ότι «γίνεται πολύ μεγάλος λόγος χωρίς ουσία. Το ποσό των €200 εκ. είναι ήδη υπολογισμένο και μειωμένο μέσα στον προϋπολογισμό ο οποίος είναι κατατεθειμένος στη βουλή εδώ και ένα μήνα».

«Αρά η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη αυτό που θα γίνει τώρα είναι να γνωστοποιήσουμε τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η στόχευση».

Ο κ. Καζαμίας τα έβαλε επίσης για πρώτη φορά με τους οίκους αξιολόγησης.

«Η κυβέρνηση εκφράζει δυσφορία διότι κρίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης γίνονται μέρος του προβλήματος διότι στέλνουν μήνυμα στις χρηματαγορές, δημιουργούν ανησυχία στους επενδυτές και έρχονται μετά και προσπαθούν να επαληθεύσουν τις προφητείες τους». 

«Όταν γίνεται μια πρόβλεψη χωρίς υπόβαθρο δημιουργούν πρόβλημα στους επενδυτές και αγορές», είπε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"